Poľadovica

Už od šiestej hodiny ráno sú v uliciach Petržalky všetci pracovníci miestnej organizácie Verejnoprospešné služby, ktorí posýpajú komunikácie v správe mestskej časti. Prioritne sa venujú prístupovým cestám k nemocnici na Antolskej ulici či k poliklinikám, ku školám a škôlkam ale aj na schodiskách k terasám.
Mestská časť sa snaží, aby poľadovica, ktorá postihla celú Bratislavu, trápila obyvateľov Petržalky čo najmenej, i keď situácia vzhľadom na rozsah poľadovice nie je jednoduchá.
Schodnosť či zjazdnosť komunikácií, ktoré nie sú v správe mestskej časti, musia zabezpečiť ich vlastníci či správcovia. Keďže situácia je naďalej kritická, mestská časť sa bude snažiť podľa svojich možností posypať aj chodníky, ktoré nemá vo svojej správe. Meteorológovia predpokladajú, že takéto počasie bude v Bratislave aj v nasledujúcich dňoch, preto by najmä starší ľudia mali zvážiť, či nemôžu svoje povinnosti odložiť na neskôr a vyvarovali sa tak prípadnému pokĺznutiu, ktorých je už teraz v celom meste veľa.

web od 2day