Na Zelený štvrtok pokrstili pontónový mostík

Petržalčania sa dnes predpoludním stretli pri brehu Chorvátskeho ramena, aby oficiálne sprístupnili obnovený pontónový mostík pre širokú verejnosť.
Vynovená lávka ozdobená zelenými a žltými stužkami vo farbách Petržalky pútala pozornosť malých i veľkých.
Slávnostnú príležitosť si nenechali ujsť miestni dôchodcovia, ktorí mostík otestovali spolu so starostom, miestnymi poslancami a ostatnými obyvateľmi.
Starosta Vladimír Bajan vyzdvihol dielo pracovníkov miestneho podniku Verejnoprospešných služieb, ktorí lávku rekonštruovali a informoval obyvateľov o zámere zabezpečiť novú lávku v blízkosti nemocnice na Antolskej ulici. Vyslovil presvedčenie a túžbu, aby obnovený mostík slúžil obyvateľom čo najdlhšie a najlepšie. Pripojil sa aj poslanec miestneho zastupiteľstva Oliver Kríž, ktorý potvrdil, že obnovenie lávky nie je jediným hmatateľným výsledkom práce pre obyvateľov, ktorú naštartovali dobrou spoluprácou so starostom a celým vedením petržalského Miestneho úradu.
Lávku si dnes vyskúšali aj rodičia s kočíkmi a potvrdili, že sa na nej cítia bezpečne. Predveľkonočnú náladu dotvorili čokoládové vajíčka, na ktorých si pochutili najmä deti. Mestská časť sprístupnila obnovenú lávku, aby ju Petržalčania mohli využívať pri prechádzkach už počas najbližších štyroch voľných dní.

web od 2day