Dobrovoľní hasiči súťažili

Športovci hovoria, že najlepšou prípravou na dosahovanie dobrých výsledkov je súťaž. Tejto myšlienky sa držia aj členovia Dobrovoľného verejného požiarneho zboru Petržalky(DVPZ), ktorí pod vedením svojho veliteľa Františka Jakubíka ml. zorganizovali v areáli základnej školy sv. Rodiny súťaž v hasičskom športe. 12 osemčlenných družstiev z Bratislavských mestských častí absolvovalo požiarny útok a štafetový šprint na vyznačenej trati pod prísnym dohľadom rozhodcov.
Ako čestný hosť bol prítomný riaditeľ Okresného výboru Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR pán Juraj Studený. Príjemným spestrením bolo vystúpenie družstva žien, ktoré dokonca dosiahli lepšie výsledky ako ich niektorí mužskí kolegovia.

Súťažiacich prišiel povzbudiť aj starosta Petržalky Vladimír Bajan, ktorý ocenil nezastupiteľnú úlohu dobrovoľných hasičov, ktorí sa účinne podieľajú v spolupráci s profesionálmi na likvidácii požiarov ale i pri záchranných prácach pri mimoriadnych situáciách. Víťazom súťaže sa stalo družstvo dobrovoľných hasičov z Podunajských Biskupíc, za ním skončilo družstvo z Jaroviec a na treťom mieste skončilo zmiešané družstvo z Ružinova a Prievozu. Družstvu DVPZ Petržalka sa nedarilo podľa jeho predstáv i ambícií a umiestnilo sa na siedmom mieste.

web od 2day