Dobrá správa pre zdravotníctvo je z Petržalky

V príjemnej takmer sviatočnej atmosfére sa dnes 2. decembra 2011 uskutočňuje tradičná Vianočná kvapka krvi v Základnej škole na Gessayovej ulici v Petržalke. Na dobročinnú akciu, ktorú organizuje mestská časť Bratislava-Petržalka v spolupráci s Národnou transfúznou stanicou SR, od 8. hodiny prichádzajú dobrovoľní darcovia krvi aby venovali cca 450 ml najvzácnejšej tekutiny. Medzi prvými, ktorí si dnes vyhrnuli rukáv bol aj starosta Petržalky Vladimír Bajan, pričom lekárka konštatovala výborný zdravotný stav. „V situácii, keď sa „vyžmýkané“ zdravotníctvo zmieta vo veľkej neistote, chceme ľuďom a pacientom vliať trochu pokoja a prispieť tým, čo môžeme a vieme dať. Toto nie sú gestá, toto je podľa nás naozajstná pomoc bez okázalých gest a zbytočný rečí“, povedal po odbere starosta, ktorého potešil veľký záujem u darcov, kde niektorí prišli venovať najvzácnejší dar po prvý raz, iní majú vo svojich záznamoch viac ako 100-násobné darcovstvo.
V prvej hodine Vianočnej kvapky krvi prišli darovať krv okrem učiteľov, pracovníkov Miestneho úradu, poslankyne Miestneho zastupiteľstva Ivany Brezinskej aj petržalskí hasiči a ďalší obyvatelia Petržalky: „Mám z toho úžasný pocit, keď viem, že naozaj niekomu môžem takto pomôcť“, povedala prvodarkyňa, mamička žiačky tamojšej základnej školy. „Ja chodím darovať krv už od vojenčiny a pre mňa je to aj overenie môjho dobrého zdravotného stavu“, povedal mladý muž, 20 násobný darca krvi.
Už vopred sa na túto úprimnú akciu prihlásilo 55 záujemcov. Do zhruba 11. hodiny si prichádzajúci darcovia môžu pozrieť aj tvorivé dielne žiakov základnej školy na Gessayovej ulici s tematikou darcovstva krvi a Vianoc.

web od 2day