Starosta na tréningu nášho reprezentanta

V utorok 31. januára do Gymnastického centra na Wolkrovej ulici zavítal starosta Petržalky Vladimír Bajan, aby podporil Samuela Piaseckého v príprave na Olympijské hry 2012 v Londýne.
Tento športový gymnasta je prvým Slovákom v ére samostatnej Slovenskej republiky, ktorý bude štartovať pod piatimi kruhmi. NA tohtoročné OH sa nominoval pred pár týždňami. Niekoľkonásobnému naj gymnastovi Slovenska, úspešnému v minulosti tak na Majstrovstvách Európy ako v Svetovom pohári starosta odovzdal za mestskú časť dotáciu tisíc EUR na predolympijskú prípravu a zaželal mu veľa športových úspechov, výbornú reprezentáciu v Londýne a najmä pevné zdravie.

Zároveň si Vladimír Bajan pozrel časť Samuelovho tréningu a porozprávali sa tiež o vynovenej hale v Petržalke na Wolkrovej, ktorá prichýlila gymnastickú špičku Slovenska. Samuel, ktorý sa pred siedmymi rokmi presťahoval do Petržalky a býva tu s manželkou a tromi deťmi, k športu vedie už aj svoje ratolesti, a tak už v škôlkarskom veku spoznávajú gymnastické prvky. „Určite je Samuel pre deti, ktoré v tejto hale vedľa neho cvičia, výbornou motiváciou a vzorom. Vieme, že dobré príklady priťahujú.
Budem rád, ak nám v Petržalke vyrastie čo najviac ľudí zapálených pre šport a to chceme v mestskej časti podporovať“, povedal starosta Vladimír Bajan pred odchodom zo športovej haly plnej veľkých i malých športovcov. Pýtal sa aj na záujem Petržalčanov o ďalšie športové aktivity v zariadení a vypočul si aj návrhy občanov vybudovať parkovisko na zanedbanej asfaltovej ploche pri Pengyme.

web od 2day