Pracovníci VPS intenzívne pracujú na odstraňovaní následkov kalamity

Popri zimnej starostlivosti o miestne komunikácie pracovníci Miestneho podniku Verejnoprospešných služieb Petržalka dennodenne, už od Štedrého dňa, riešia následky silných mrazov a poľadovice. Polámané konáre a vyvrátené stromy sú na rôznych miestach mestskej časti.  Prioritne  VPS likviduje popadané haluze a kmene stromov na najfrekventovanejších miestach, t.j. napríklad na miestnych komunikáciách a chodníkoch pri materských a základných školách, v areáloch materských škôl, pri nemocnici, zdravotných strediskách, či v Sade Janka Kráľa.

 „Najhoršia situácia je Ovsišti, na Lúkach a v Starej Petržalke. Lámali sa najviac brezy, olivy, pajasene, topole, borovice a tuje.“, povedal František Guth z VPS a dodal, že poškodené sú stovky stromov. Tam, kde sa dá strom zachrániť, vykonávajú pracovníci VPS bezpečnostné orezy. Nemálo stromov však prišlo v dôsledku mrazov o celú korunu.

Mestská časť Bratislava-Petržalka upozorňuje obyvateľov, aby sa – pokiaľ je to možné – v týchto dňoch vyhýbali návštevám lužných  lesov, pretože ešte stále je veľa poškodených konárov v korunách stromov, ktoré postupne padajú a môžu človeku ublížiť.  Rovnako obozretní by občania mali byť stále aj v obľúbenom Sade Janka Kráľa.

 

web od 2day