V Petržalke sa stretli členovia krízových štábov

Na pôde petržalského miestneho úradu zorganizovali dnes stretnutie pracovníkov útvarov krízového riadenia 17 bratislavských miestnych úradov. Zamestnanci jednotlivých mestských častí získali nielen aktuálne informácie zo svojho rezortu, ale mali možnosť objasniť si detaily riešenia jednotlivých krízových situácií.

Prítomných v Petržalke privítal prednosta miestneho úradu Miroslav Štefánik a vyzdvihol dôležitosť operatívnej práce jednotlivých členov krízového riadenia, na ktorú sa občan spolieha napríklad v prípade nepredvídaných situácií, či už ide o živelné pohromy alebo iné nebezpečenstvá.

Každoročná príprava pracovníkov miestnych úradov mestských častí a hlavného mesta SR Bratislavy, ktorí sú zároveň členmi krízového štábu, zohráva dôležitú a nezastupiteľnú úlohu v pripravenosti na nepredvídané skutočnosti. Aj na dnešné stretnutie pod vedením šéfa odboru civilnej ochrany a krízového riadenia Obvodného úradu Bratislava Ing. Jozefa Maťašovského organizátori pozvali odborníkov z rôznych oblastí, napríklad zo Slovenského hydrometeorologického ústavu k téme hydrologických a meteorologických výstrah, ako aj z Obvodného úradu Bratislava z oddelenia civilnej ochrany obyvateľstva, ochrany utajovaných skutočností, požiarnej ochrany, ochrany a bezpečnosti zdravia pri práci a sekcie integrovaného záchranného systému CO ministerstva vnútra.
Zamestnanci miestnych úradov popri nových usmerneniach získali aktuálne inštrukcie o tom, čo majú robiť počas roka, ak sa vyskytnú život a majetok ohrozujúce udalosti. Overili si tiež doterajšie skúsenosti a postupy a v prípade nejasností v špecifických situáciách mali možnosť diskutovať s odborníkmi z kooperujúcich orgánov.

web od 2day