Súzvuky Ferka Urbánka poznajú svojich víťazov

V dňoch 26. a 27. septembra 2013 organizuje Miestna knižnica Petržalka, organizácia Mestskej časti Bratislava-Petržalka, vyhodnotenie 24. ročníka literárnej súťaže začínajúcich autorov Petržalské súzvuky Ferka Urbánka.

Do súťaže sa prihlásilo 177 účinkujúcich. Odborná porota v zložení Dado Nagy, predseda, spisovateľka Marta Hlušíková a mladá autorka poetka a žurnalistka Miroslava Ábelová, hodnotila 350 prác v štyroch vekových kategóriách (žiaci 1. stupňa UŠ, 2. stupňa ZŠ, študenti SŠ a mládež do 20 rokov a dospelí nad 20 rokov). Súťažiaci súťažili v troch literárnych oblastiach – poézia, próza a dráma. Porota udelila spolu 41 ocenení, mená budú zverejnené počas vyhodnotenia výsledkov. Súťaž podporili aj Neformálna literárna skupina BRAK, vydavateľstvá IKAR a Slovart a Dado Nagy.

Vyhodnotenie súťaže sa uskutoční na pobočke Miestnej knižnice Petržalka – Prokofievova 5 vo štvrtok 26.9.2013 o 18.00 hod. Program otvorí literárny večer „BR(E)AKovanie“. Priatelia literatúry a literárnej tvorby sa stretnú na čítačke s autormi Neformálnej bratislavskej literárnej skupiny BRAK. Niektorí členovia tohto klubu Martin Chudík a Roman Beňo sa súťaže zúčastnili a boli aj ocenení. Oficiálne vyhodnotenie výsledkov s odovzdaním ocenení bude 27.9.2013 o 10.00 hod. v priestoroch CC Centra na Jiráskovej 3. Hosťom programu bude herec Juraj Kemka, ktorý prečíta vybrané ocenené práce. Po ukončení oficiálneho programu bude na pobočke Prokofievova seminár ocenených autorov s odbornou porotou, na ktorom sa autori môžu dozvedieť cenné rady a vymeniť si prípadné literárne skúsenosti.

web od 2day