Nové knihy v mesiacoch august a september

Lihositová, K.: Plyšový medvedík – rozprávkový príbeh medvedíka sa začína pri kontajneri, ale vďaka Katke si našiel rodinu a láskavé detské náručie.
Rákay, A.: Rozprávky z Tatier – začítajte sa do krásnych rozprávok z tatranskej prírody, o zvieratkách, ktoré si spokojne vedľa seba nažívajú.
Jobus, B.: Ako muflón Ancijáš sľub dodržal – tretia kniha dobrodružstiev muflóna Ancijáša, ktorý splnil svoj sľub riaditeľovi pošty.
Skejťácke tenisky: poviedky pre deti a … násťročných – zborník poviedok zo života detí, ich sny, pocity, problémy.
Chase, l.: Ako zbaliť chalana – dievčenský román o Gwynnie, ktorá vymyslí množstvo bláznivých vecí, len aby zaujala Charlieho.
Rúčková, E.: Láska na dvoch kolesách – román pre mladých dospelých o šialených bajkeroch, neskrotných horách a úprimnej láske.
Stone, I. T.: Čas medzi nami – príbeh Anny a Benetta rozpráva o láske, priateľstve, rodinných hodnotách a túžbe postaviť sa osudu a kráčať za svojim cieľom.
Zadoff, A.: Chlapec nikto – kriminálny román pre mládež o tínedžerovi bez minulosti a identity. Dokonalý vojak, ktorý dokáže konať bez strachu, či súcitu. Čo však spraví, ak zaváha nad danou úlohou?
Martini, M.: Výkrik do tmy – detektívny triler pre mládež o Franziske, ktorá si z osudného večera vôbec nič nepamätá. Musí si spomenúť, odhaliť, čo sa stalo. Prečo, ale jej v tom niekto bráni? Pri hľadaní pravdy sa ocitá v nebezpečenstve.

Macháčková, M.: Ozvem sa, keď budem šťastná – román pre ženy o chýbajúcom šťastí hlavnej hrdinky a o hľadaní odpovede, prečo a pre koho je na svete.
Krištofíková, A.: Ako chutí voda – nezvyčajné priateľstvo, syndróm vyhorenia, vzťah dcéry a matky, plný rôznorodých emócií s mrazivým tajomstvom v románe pre ženy.
Baloghová, M.: Potom ťa zvediem – voľné pokračovanie historickej romance o rodine Huxtablovcov a škandalóznej stávke Jaspera na najmladšiu a počestnú Katherinu.
Thomasová, R.: Kašmírový šál – historický román o rodinných vzťahoch, ale aj o zakázaných láskach a tajomstvách minulosti odohrávajúcich sa v exotickom Kašmíre.
Sigurdardóttir, Y.: Zamrznuté svetlo – islandský detektívny román, v ktorom právnička Dóra cestuje na sever, aby vypátrala vraha ženy s napichanými špendlíkmi v pätách.
Shemesh, J.: Dobrá krajina – spoločenský román opisuje štyri kontinenty, tri silné, ale zraniteľné ženy, dve náboženstvá a chlapca v ohrození.
McEwan, I.: Operácia Medový motúz – román skúma vzťah umeleckej integrity a politickej propagandy. Serena je poverená podporovať mladých spisovateľov a tak získať ich politickú lojalitu. Jej postavenie však nezostane utajené a vyúsťuje do nečakaného záveru.
Grisham, J.: Podfuk – detektívny triler plný prekvapujúcich zvratov. Dve mŕtve telá, prázdny trezor. Prečo ich zavraždili a čo bolo v trezore? Niekto to vie, ale nebude to zadarmo.
Nesbo, J.: Švábi – nekonvenčný kriminalista Harry spolu s thajskou kolegyňou vyšetrujú vraždu nórskeho veľvyslanca pre pedofilné zábery, ktoré mali zostať utajené pred svetom v kriminálnom románe.

Hayden, T.L.: Tygřice – pokračovanie skutočného príbehu inteligentnej Sheily s poruchami správania a jej stretnutie s psychoterapeutkou, ktorá jej pomáha vyrovnať sa s traumou z detstva. Jej dospievanie je plné zvratov.
Helcl, Z.: Jak zvládnout 77 obtížnych situací při prezentacích a přednáškách – publikácia poskytne zaujímavé a hodnotné informácie pre tých, čo prednášajú, alebo prezentujú. Je určená manažérom , obchodníkom a lektorom.
Ovšonka, R.: Tatranské motívy na poštových známkach – zbierka poštových známok zobrazujúcich krásy tatranskej prírody.
Pantalon, M.: Okamžité ovplyvnenie – publikácia s motivačným postupom vás naučí naštrbiť škrupinku odporu a nechuti na pozitívnu zmenu pri riešení vzťahov a problémov.
Ralf L. ,B.: Churchill – životopis jedného z najznámejších štátnikov predstavuje menej známe skutočnosti z jeho života politika, premiéra, historika, spisovateľa a zákonodarcu.
Nagorski, A.: Američania v Hitlerlande – výpovede očitých svedkov o ceste nacistov k moci a vojne – literatúra faktu sa opiera o osobné svedectvá priamych účastníkov, ktorí zhrozene sledovali tieto procesy z bezprostrednej blízkosti.
Zuskinová, I.: Kultúrne krásy Slovenska – Skanzeny – publikácia predstavuje najvýznamnejšie skanzeny, múzeá a expozície nášho kultúrneho dedičstva.
Jurík, Ľ.: Poučenie z moci – pokračovanie autentických svedectiev o zložitom období Slovenskej republiky od jej vzniku po súčasnosť.
Lukeš, J.: Diagnózy času: Český a slovenský poválečný film – cesta československého filmu od znárodnenia kinematografie v roku 1945 k počiatkom českého a slovenského filmu 2012.
Pecinovský, J.: Excel 2013 – podrobný sprievodca tabuľkovým kalkulátorom.

web od 2day