Prvé zasadnutie miestneho zastupiteľstva v tomto roku bude vo februári

 

Petržalskí poslanci sa zídu na svojom zasadnutí
v utorok 25. februára 2014 o 9.00 hod.
v kongresovej sále Technopolservisu
na Kutlíkovej 17 v Bratislave.

 
Na ostatnom zastupiteľstve si poslanci odsúhlasili priority na rok 2014. Februárové zastupiteľstvo bude prvou možnosťou niektoré z týchto plánov naplniť, ďalšie posunúť v procese realizácie vpred ako aj naštartovať nové úlohy, ktoré si poslanci vytýčili.

Na prvom tohtoročnom zasadnutí sa budú zaoberať stanoviskom k návrhu zmeny štatútu hlavného mesta SR Bratislavy, ktorú predložil v septembri 2013 starosta mestskej časti Bratislava-Petržalka Vladimír Bajan. Cieľom doplnenia štatútu je urýchlenie komunikácie s mestom vo veciach, v ktorých podľa zákona a štatútu nerozhoduje mestské zastupiteľstvo, ale primátor. V prípade schválenia tejto zmeny bude primátor povinný, ak ho požiada o rozhodnutie starosta mestskej časti, rozhodnúť do 30 dní odo dňa doručenia písomnej žiadosti, v osobitne zložitej veci najneskôr do 60 dní odo dňa doručenia písomnej žiadosti.

Poslanci na zasadnutí prerokujú aj tri návrhy všeobecne záväzných nariadení. Prvým bude nariadenie o určení výšky dotácie na prevádzku a mzdy na dieťa materskej školy a dieťa školského zariadenia, ktoré je zastupiteľstvom schvaľované každoročne. Druhým bude Všeobecne záväzné nariadenie o dodržiavaní čistoty a poriadku na území Petržalky, voči ktorému podala prokurátorka protest v novembri minulého roku a ktorý bol v decembri prerokovaný na zasadnutí Miestneho zastupiteľstva mestskej časti Bratislava-Petržalka. Do tretice to bude návrh týkajúci sa vylepovania volebných plagátov na území mestskej časti.

Okrem toho poslanci schvália percentuálne prerozdelenia dotácií, o ktorých sa bude rozhodovať na troch úrovniach podľa výšky požadovanej dotácie – na úrovni Miestneho zastupiteľstva, Miestnej rady a starostu. V roku 2014 je na dotácie v rozpočte vyčlenených 100 tisíc eur. Táto forma podpory je prioritne určená pre neziskové organizácie, športové kluby, občianske združenia, komunitné centrá či právnické osoby vykonávajúce verejno-prospešnú činnosť v najväčšej bratislavskej mestskej časti. Zároveň v tomto bode rozhodnú o poskytnutí dotácií Občianskemu združeniu KASPIAN na zabezpečenie sociálnych služieb pre deti a mládež a Občianskemu združeniu ULITA na Komunitné centrum Kopčany.

web od 2day