Deratizácia verejných priestorov prebehla aj v Petržalke

V mesiacoch apríl a máj vykonala firma CHEMIX-D, s.r.o. plošnú deratizáciu verejných priestranstiev aj na území Petržalky. Nadmerný výskyt hlodavcov zaznamenali obyvatelia najmä pri zateplených priestoroch budov, v kanalizácii a teplovodných rozvodoch a čoraz častejšie aj v okolí rozkopávok a stavenísk. Na území Petržalky uložili pracovníci firmy takmer 23 tisíc kusov nástrah.

Pracovníci na území Petržalky kládli nástrahy nielen do miestnej kanalizačnej siete, ale aj pozdĺž teplovodov, popri cestách a chodníkoch, v blízkosti stavenísk, ihrísk, kontajnerových stojísk, rozkopávok a podobne. Okrem nástrah ošetrili pracovníci aj všetky nájdené funkčné diery a cestičky hlodavcov, čo do veľkej miery zabráni predovšetkým ich rozmnožovaniu. Problémom aj naďalej ostáva nedisciplinovanosť niektorých subjektov – sídliacich v susedstve územia mestskej časti – ktorí spravujú väčšie objekty a plochy, ktoré nevykonávajú pravidelnú deratizáciu. Časť prežívajúcich hlodavcov sa potom premiestňuje do neošetrených priestorov, kde sa po čase premnožia a vracajú sa späť na miesta, kde deratizácia už bola vykonaná.

Riaditeľ firmy Zdenek Jaško vyjadril spokojnosť so spoluprácou s miestnym úradom ako aj obyvateľmi: „Obyvatelia Petržalky čoraz viac vnímajú pravidelnú deratizáciu ako potrebnú a aj aktívne prispievajú k samotnému výkonu prác upozornením na miesta pozorovaného výskytu hlodavcov.“ Metódou sledovania vybraných miest a hodnotením úbytkov nástrah, ako i porovnávaním vzniku a zániku funkčných dier a cestičiek hlodavcov bola deratizácia verejných priestranstiev úspešná – pokles výskytu hlodavcov bol až 90 %.

Folder(2014-5-26)0002 Folder(2014-5-26)0003 Folder(2014-5-26)0004

web od 2day