Detské folklórne programy

Dom kultúry Zrkadlový háj, piatok 6. jún 2014,19:00 h

Detský folklórny súbor Hájenka bol založený v roku 1988 a účinkuje v ňom asi 80 chlapcov a dievčat vo veku od 6 do 15 rokov, hlavne z bratislavskej mestskej časti Petržalka. Súbor nacvičuje v priestoroch ZŠ Tupolevova 20. Hájenka od roku 1993 spolupracuje s Detskou ľudovou hudbou Jarabinka, ktorá sprevádza súbor pri všetkých vystúpeniach a zájazdoch. Hájenka a Jarabinka pochodili skoro všetky festivaly na Slovensku, zaúčinkovali si v niektorých európskych štátoch a aj v Austrálii a na Taiwane.

Účinkujú: DFS Hájenka, DĽH Jarabinka a hostia: DFS Kobylka z Bratislavy a DFS Skaličánek zo Skalice.

Dom kultúry Zrkadlový háj, sobota 7. jún 2014, 18:00 h

dsf prvosienkaDetský folklórny súbor Prvosienka pôsobí ako občianske združenie v Spoločenskom dome Nivy v Bratislave a za podpory rodičov a sponzorov združuje deti vo veku od 5 do 17 rokov. Snaží sa deťom v mestskom prostredí vštepovať lásku k ľudovému tancu, piesni, hudbe a prostredníctvom nich k domovine a ľudovému umeniu.
Program, „Letná rozlúčka“, ktorý prezentuje hudobnú, tanečnú i krojovú pestrosť rôznych regiónov Slovenska, tentoraz obohatia aj hostia: Ľudová hudba Ferkovci a Detská ľudová hudba Bazička.

web od 2day