Všetky stroje, autá aj pracovníci sú v teréne

Petržalská samospráva deklarovala svoju pripravenosť na zimnú službu nielen dôslednou prípravou strojov, materiálu a personálu, ale aj zverejnením ucelenej mapy s vyznačením zodpovednosti za komunikácie a chodníky na území celej Petržalky. Obyvatelia sa tak môžu obrátiť veľmi adresne na zodpovedného správcu či organizáciu.

V teréne je momentálne deväť strojov, dve dispečerské vozidlá, tri obslužné vozidlá a takmer dvadsať zamestnancov, ktorí dočisťujú náročnejšie trasy manuálne. Komunikácie sú zjazdné a chodníky odhrnuté. Na telefonickú linku zimnej služby 0905 902254, na ktorú sa Petržalčania môžu obrátiť počas celých 24 hodín, zavolalo doteraz len niekoľko obyvateľov s prosbou o dodatočné očistenie komunikácie či chodníka, čo je neklamným znakom toho, že kroky, ktoré samospráva vo veci zimnej služby podnikla, boli kroky tým správnym smerom. Všetky podnety vybavujú pracovníci v teréne priebežne v čo najkratšom čase. Súčasne udržiavajú už odhrnuté a očistené trasy v prejazdnom stave. Neutíchajúce sneženie však neumožňuje strojom ani pracovníkom byť v celej Petržalke naraz, a preto prosíme aj obyvateľov o opatrnosť najmä pri peších presunoch.

Z naskladneného posypového materiálu v objeme 50 ton minuli zamestnanci počas ostatných troch dní už takmer polovicu. Ďalší posypový materiál naskladnia ešte v priebehu dnešného popoludnia.

web od 2day