Bezplatne až 75 veľkokapacitných kontajnerov

Aj tento rok zabezpečila Mestská časť Bratislava-Petržalka – v mesiacoch apríl a máj – bezplatné pristavenie veľkokapacitných kontajnerov. Možnosť zbaviť sa nadrozmerného odpadu majú Petržalčania aj v Zbernom dvore na Čapajevovej ulici, a to bezplatne počas celého roka.

Po vyhodnotení zmeneného režimu pristavovania veľkokapacitných kontajnerov na jeseň minulého roka a po zohľadnení pripomienok a návrhov od obyvateľov Petržalky, predĺžila petržalská samospráva dĺžku pristavovania kontajnerov. Zmluvná spoločnosť A.S.A. ich pristaví už v stredu a odvezie v piatok. Každý týždeň pristaví až 15 nádob podľa naplánovaného harmonogramu. Prvé kontajnery pristavia v stredu 8. apríla a posledné odvezú v piatok 29. mája. Prvé dva májové týždne, kedy na piatky pripadol štátny sviatok, nebude spoločnosť kontajnery pristavovať. Počas šiestich týždňov dostanú Petržalčania možnosť bezplatne naplniť 75 kontajnerov a zbaviť sa objemného bežného domového odpadu – starých skríň, postelí, matracov a podobne. Na ich regulárne napĺňanie budú opäť dohliadať inšpektori verejného poriadku. Bezplatná služba je určená výlučne pre fyzické osoby a umiestnenie odpadu zo strany právnických osôb, podnikateľov, je zakázané. Občan môže v prípade zistenia porušenia zákazu podať aj anonymný podnet na petržalskej Zelenej linke na čísle 0905 902 254.

Aj odpad s obsahom škodlivín a elektroodpad
Zberné nádoby sú určené výlučne pre objemný domový odpad. Je zakázané umiestňovať do nich stavebný odpad, biologický odpad, resp. odpad obsahujúci škodlivé látky (napr. oleje, batérie, žiarivky, elektrické zariadenia). Tento typ odpadu môžu Petržalčania odovzdať dňa 25. apríla od 10.30 h do 12.30 h na Ovsištskom námestí 1 vedľa Jednoty. Spoločnosť ARGUSS, s.r.o. v týchto hodinách preberie od obyvateľov bezplatne staré náterové hmoty, odpadové rozpúšťadlá, pesticídy, oleje a tuky, batérie a akumulátory, žiarivky a iný odpad obsahujúci ortuť, vyradené zariadenia obsahujúce chlórfluorované uhľovodíky (chladničky, mrazničky a pod.) a vyradené elektrické a elektronické zariadenia – elektrospotrebiče (počítače, televízory, monitory, žehličky, práčky, mixéry a pod.). Zlikvidovať bezplatne nepotrebný elektroodpad, batérie, textil a staré knihy môžete u tejto spoločnosti počas celého roka. Stačí zavolať na bezplatnú linku 0800 500 011 a dohodnúť si s operátorkou odvoz.

web od 2day