Petržalka bude znovu o niečo čistejšia

Na piatok – 11. mája Miestny úrad Petržalka opäť naplánoval skvelú akciu – čistenie Chorvátskeho ramena, ktorá upraví a skrášli naše prostredie.
Do tohto podujatia sa zapoja žiaci, študenti, pedagógovia, dôchodcovia, zamestnanci Miestneho úradu Petržalka, ale aj pracovníci povodia Dunaja (čln bude pripravený na úseku od nemocnice Medissimo smerom k Technopolu v prípade potreby aj na iných miestach).

Profesionálny tím potápačov bude čistiť lokality súbežne s akciou „čistenie Chorvátskeho ramena 2018“. Miestny podnik verejnoprospešných služieb zabezpečí rozvoz a zvoz náradia, ako aj odvoz plných vriec. Oddelenie životného prostredia MÚ pripravilo na akciu vrecia na odpad, rukavice, pitný režim a malé občerstvenie pre všetkých, ktorí priložia „ruku k dielu“.

Kde budeme čistiť?
Prvý úsek – od Dolnozemskej ulice po Medissimo. Miesto stretnutia bude pod premostením Dolnozemskej cesty podľa mapovej prílohy.
Druhý úsek úsek – od premostenia Medissimo po Technopol. Stretneme sa na premostení pri nemocnici Medissimo.
Tretí úsek- od Technopolu po premostenie Romanova (za Kauflandom). Stretnutie bude pri Technopole – bočný vchod od Chorvátskeho ramena. V tejto etape sa bude klasicky čistiť aj skate – park na Tupolevovej ulici
Štvrtý úsek – od Jungmannovej po premostenie Romanova (za Kauflandom ). Dobrovoľníci sa stretnú na premostení Jungmannova.
Piaty úsek – od Bosákovej ulice po premostenie Jungmannova – miesto stretnutia pri graffiti stene na Bosákovej/Mlynarovičovej ulici.
Začiatok čistenia je naplánovaný na 9. 00 hod. na každom stanovišti. Zapojiť sa môže každý, komu na čistote Petržalky záleží.

„Nech sa každý snaží v tom prostredí, v ktorom žije, aby prejavil svojmu blížnemu humanizmus, na ktorom záleží budúcnosť ľudstva“ (Albert Schweitzer). Naši dobrovoľníci ho prejavujú. A čo vy? Hodíte opäť odpadky na trávu, breh či do Chorvátskeho ramena?

web od 2day