Do práce na dvoch kolesách

„Odhodlaj sa zmeniť svoj pohľad na cestu do práce!“ S týmto mottom pokračuje už piaty ročník celoslovenskej kampane Do práce na bicykli, do ktorej sa zapojili aj naši zamestnanci. Tak, ako aj minulý rok, podarilo sa nám zostaviť štyri tímy, každý so štyrmi členmi. Petržalská samospráva sa tak rozhodla opäť podporiť trvalo udržateľný rozvoj a motivovať zamestnancov, aby namiesto motorového vozidla siahli po bicykli.

Aktuálny ročník kampane však získal nový rozmer. Nebude mať iba motivačný či súťažný charakter, ale poslúži aj na získanie informácií o trasách presunov obyvateľov za prácou. „Nie sú rozhodujúce najazdené vzdialenosti, oveľa hodnotnejšie je odhodlanie každého vyskúšať si iný druh dopravy aspoň počas jedného mesiaca a možno skúsiť, či sa nedá na bicykli prepravovať aj počas celého roka, nielen počas mája,“ povedal starosta Petržalky Vladimír Bajan.

Do práce na bicykli je súťaž určená pre všetkých obyvateľov slovenských miest, ktoré sa v termíne od 1. marca do 5. mája 2018 oficiálne zaregistrujú na internetovej stránke www.dopracenabicykli.eu. Vyhlasovateľom súťaže je národný cyklokoordinátor, Ministerstvo dopravy a výstavby SR. Hlavným cieľom je podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy v mestách, vyzvať samosprávy na Slovensku, aby vytvárali kvalitné podmienky pre ekologické druhy dopravy v meste, motivovať zamestnávateľov, aby budovali vo svojich sídlach vhodné podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli a motivovať zamestnancov, aby viac používali túto formu alternatívnej dopravy pri každodennom cestovaní do práce.

web od 2day