MŠ Bohrova oslávila 30-ročné jubileum slávnostnou akadémiou

„Sú dni a chvíle v živote človeka, kedy sa zastaví a nostalgicky spomína, rekapituluje kus cesty, ktorá ubehla v radostných i všedných dňoch jeho života. Pre nás je takýmto dňom práve dnešok, kedy si pripomíname, že pred 30 rokmi, presne 2. januára 1989 privítala naša materská škola vo svojich priestoroch prvé deti,“ otvorila slávnostné podujatie riaditeľka MŠ Bohrova Jana Oswaldová v DK Zrkadlový Háj pri príležitostí 30. výročia otvorenia MŠ, na ktorom sa zúčastnil aj starosta Ján Hrčka a vicestarostka Lýdia Ovečková.

Materská škola Bohrova bola poslednou otvorenou MŠ v Petržalke na sídlisku Dvory. Vtedy fungovala ako spoločné zariadenie Jasle a materská škola na Černého ulici. Mala štyri triedy materskej školy, tri oddelenia jasiel a od jej otvorenia až do r. 2016 bola jej riaditeľkou Erika Puškárová. Dnes je modernou MŠ so zameraním na regionálnu výchovu, predovšetkým na mesto Bratislava, na dopravnú výchovu a digitálnu gramotnosť. Počas 30 rokov prešlo bránami MŠ vyše 1 400 detí.

„Tridsať rokov je vek v živote človeka, keď sa cítite mladý, plný života, energie, očakávaní, čo vám život prinesie v súkromí i v práci. A presne tak sa cíti aj naša materská škola. Má už čo to za sebou a hlavne, v čo všetci dúfame, ešte veľa pred sebou. Má mnoho skúseností, ktoré každým dňom využíva v práci s deťmi pri ich výchove a vzdelávaní, no zároveň sa snaží zlepšovať, aby bol výsledok našej práce modernejší a efektívnejší,“ dodala Jana Oswaldová, podľa ktorej je 30-ročná história MŠ naplnená zodpovednou a ušľachtilou prácou pedagogických i nepedagogických zamestnancov.

V rámci slávnostnej akadémie mali deti z materskej školy pripravený bohatý program plný tanca, spevu a básní. Vystúpili všetky štyri triedy žabiek, lienok, včielok a mravčekov, ktoré za pomoci svojich pani učiteliek predviedli rodičom milé a zábavné scénky. Rodičia sa s chuťou zasmiali a talent svojich ratolestí odmenili veľkým potleskom.

Fotogalériu z podujatia nájdete TU.
Foto: Matúš Bednarič

web od 2day