Týždeň slovenských knižníc

Miestna knižnica Petržalka sa opäť zapojila do celoslovenského podujatia Týždeň slovenských knižníc pod spoločným mottom KNIŽNICE PRE VŠETKÝCH. Podujatie vyhlasuje Slovenská asociácia knižníc a Spolok slovenských knihovníkov a knižníc, ambasádorom 20. ročníka je Ján Gallovič, člen Činohry Slovenského národného divadla. Týždeň slovenských knižníc tradične nemení svoj cieľ – pozitívne zviditeľňovať knižnice ako kultúrne a vzdelávacie inštitúcie.

V priebehu celého týždňa máte možnosť registrovať sa na ktorejkoľvek pobočke zadarmo alebo vrátiť knihy bez platenia upomienky. Okrem týchto výhod sa v knižnici zapojili do spoločného projektu bratislavských knižníc a knižnice v Pezinku „Stratené knihy“. Na troch pobočkách Dudova 2, Turnianska 10 a Vavilovova 24 čakajú čitateľov indície, ktoré keď rozlúštia, dostanú sa strateným knihám na stopu. Potom už len stačí hľadať na správnom mieste knihy označené nálepkou.

Tento rok prebieha už 20. ročník podujatia Týždeň slovenských knižníc. Jeho zámerom je spropagovať knihy a knižnice a interaktívnou a zábavnou formou prilákať do knižníc nových čitateľov. Zároveň celý marec – mesiac knihy, je v petržalskej knižnici plný zaujímavých podujatí pre čitateľov i návštevníkov. Všetci sú srdečne vítaní.

web od 2day