Poslanci schválili zámer vybudovať Bratislavský dunajský park

Zástupcovia občianskeho združenia Asociácia bratislavských vodáckych klubov (ABVK) v spolupráci s Hlavným mestom Bratislava zorganizovali tlačovú konferenciu pri príležitosti plánovanej dobrovoľníckej akcie „Upratovanie bratislavských brehov 2020“. Na stretnutí nechýbala ani mestská časť Petržalka, jeden z partnerov podujatia, v zastúpení s jej vicestarostkou Janou Hrehorovou. „Vodné športy, ale aj vodácke kluby neodmysliteľne patria k Petržalke. Chcem sa poďakovať asociácii za ich aktivity, ktoré sú priamo späté s Dunajom, ako je napr. revitalizácia pravého brehu Dunaja do možnej podoby Lido pláže. Ste veľkým prínosom pre túto lokalitu,“ povedala Hrehorová. „Upratovanie dunajských brehov je, dá sa povedať, už tradičným podujatím. Som rada, že naša mestská časť je partnerom tejto akcie,“ dodala.

Hlavným zámerom stretnutia bolo okrem pozvania na upratovanie brehov Dunaja aj poukázať na problematiku makro a mikroplastov v jeho vodách. Členovia ochranárskeho združenia BROZ zároveň upozornili na potrebu pravidelných záplav ramenného systému z dôvodu ochrany unikátnych riečnych biotopov.
Súčasne s konferenciou prebiehalo aj miestne zastupiteľstvo, na ktorom petržalskí poslanci schválili zámer Asociácie a iných subjektov vybudovať na brehu Dunaja Bratislavský dunajský park. Starosta Petržalky Ján Hrčka tak podpíše s Asiociáciou Memorandum o spolupráci pri ochrane a obnove prírodného prostredia na brehoch Dunaja a v jeho okolí v oblasti Bratislavy.
Týmto vás opätovne pozývame na toto podujatie, ktoré sa uskutoční už túto sobotu 27.6.2020 o 10.00 h. Organizátori zabezpečia rukavice a vrecia na odpad. V našej mestskej časti sa budú upratovať dve lokality:

1. lokalita bývalého kúpaliska Lido, stretnutie o 10.00 h, Vodácky klub Dunajčík
2. lokalita Aušpic, stretnutie o 10.00 h, Vodácky klub Dunajčík

Tešíme sa na vašu účasť!

Viac informácií o udalosti nájdete na stránke ABVK: https://www.facebook.com/events/624913261503983/ .

web od 2day