Mestská časť Bratislava-Petržalka spúšťa zbierku školských pomôcok pre deti zo sociálne slabších rodín

Mestská časť Bratislava-Petržalka spúšťa od pondelka 24.8. do 10.9. zbierku školských pomôcok pre deti zo sociálne slabších rodín. Použité, či nové aktovky, školské batohy, peračníky, nové ceruzky, perá, zošity a ďalšie pomôcky môžu záujemcovia odovzdať na miestnom úrade MČ Bratislava-Petržalka v čase úradných hodín.

V Petržalke si vedia ľudia pomáhať. Dôkazom bola a je vzájomná pomoc počas koronakrízy pre osamelých seniorov a ďalšie rizikové skupiny, ktoré to potrebujú. Obdobie, kedy si dovoľujeme upriamiť pozornosť na potrebu si pomáhať je začiatok školského roka. Do materských a základných škôl nastupujú totižto aj deti, v ktorých rodinách nie je sociálna situácia práve najlepšia. Preto sme sa s našim sociálnym oddelením rozhodli spustiť zbierku školských pomôcok pre deti zo sociálne slabších rodín. Ide predovšetkým o aktovky, školské batohy, peračníky, zošity a pod.

Zbierka trvá od pondelka 24.8. do 10.9. Školské pomôcky môžu záujemcovia priniesť na miestny úrad MČ Bratislava-Petržalka, Kutlíkova 17, 852 12 Bratislava na sociálne oddelenie v čase úradných hodín (tj. pondelok od 8:00 do 17:00, streda od 8:00 do 16:30 a piatok 8:00-12:00).

web od 2day