Rozhodujeme o veciach verejných spolu s vami. Výnimkou nie je ani nájomné bývanie

Na pôde MiÚ Bratislava-Petržalka sa v stredu, 23. júna uskutočnilo stretnutie za účelom prediskutovania témy nájomného bývania v lokalitách Šustekova a Sosnová ulica.

Kolegovia z magistrátu hlavného mesta nedávno zverejnili urbanistickú štúdiu nájomného bývania, v rámci ktorej navrhujú výstavbu v 13 lokalitách. U nás v Petržalke sa ich plány týkajú piatich lokalít – Sosnová, Bratská i Šustekova ulica, Muchovo námestie a Viedenská cesta.

Na základe prvotných, pomerne negatívnych reakcií zo strany obyvateľov z dotknutých lokalít Šustekova – Sosnová sme iniciovali na domácej pôde miestneho úradu stretnutie s petičiarmi, ktorí sú proti výstavbe za účasti našej vicestarostky Jany Hrehorovej, časti miestnych poslancov, zástupcov magistrátu a Metropolitného inštitútu Bratislavy.

 

Obyvateľom sme spolu s partnermi predstavili návrh výstavby nájomných bytov v spomínanej lokalite a vysvetlili im, že momentálne ide iba o prvú z desiatich fáz. Finálny návrh, ktorý z celého procesu vzíde, bude totiž reflektovať všetky konštruktívne požiadavky vás, našich obyvateľov a návštevníkov. Priatelia z hlavného mesta v tomto kontexte prisľúbili, že s nami i s vami budú aj naďalej intenzívne a pravidelne komunikovať.

„Je aj v našom záujme participovať na tom, aby dané územie bolo riešené v súlade s územným plánom a zároveň v prospech obyvateľov i návštevníkov našej samosprávy. Som rada, že prvé stretnutie malo naozaj pozitívnu odozvu od prítomných obyvateľov, ktorí ukázali, že Petržalčania sa zaujímajú o veci verejné,“ zhodnotila naša zástupkyňa starostu Jana Hrehorová. Aj v jej mene vám ešte raz ďakujeme a tešíme sa na spoločný výsledok, nech už bude akýkoľvek.

web od 2day