Spoznajte „Nobelko“ už túto stredu na komunitnom podujatí

Nobelovo námestie v bratislavskej Petržalke predstavuje veľký potenciál na kultúrne vyžitie, rekreáciu alebo iba oddych v bežný deň.

Námestie spája niekoľko ulíc, školy, ale predovšetkým komunity všetkých vekových kategórií. Preto sa mestská časť rozhodla spustiť participatívny proces, počas ktorého chce zistiť, akú budúcnosť Nobelovho námestia si Petržalčania predstavujú. Niektoré podnety bratislavská Petržalka postupne vyhodnocuje a snaží sa ako menšie zmeny zapracovať do verejného priestoru. Tou prvou je osadenie pyramídových kvetináčov, ktoré zdobí vyše tristo červených, fialových a ružových kvetov pelargónie.

Okrem skrášlenia samotného priestoru či formou ochladzovania cez zeleň sa veľa názorov a podnetov zameriava na využitie námestia pre kultúrne či iné podujatia. Preto sa mestská časť Bratislava-Petržalka rozhodla práve v deň odovzdávania vysvedčení 30. júna predstaviť komunity fungujúce v Petržalke prostredníctvom podujatia Komunitný život v Petržalke. Podujatie sa bude konať v čase od 11:00 do 17:00. Počas týchto hodín sa prítomní môžu tešiť na zaujímavý program v podaní občianskych združení a miestnych organizácii.

 

 

„Petržalka je o ľuďoch, a preto sme radi, že práve počas participatívneho procesu, kedy sa snažíme zistiť názory a podnety verejnosti na Nobelovo námestie sa nám podarilo pripraviť v spolupráci s ďalšími subjektmi podujatie, kde sa budeme môcť lepšie spoznať,“ uvádza zástupkyňa starostu Jana Hrehorová.

Cieľom podujatia je interaktívnym spôsobom predstaviť fungujúce občianske združenia, neziskové či dobrovoľnícke organizácie pôsobiace v našej mestskej časti pre vás, obyvateľov a návštevníkov Petržalky. Tešiť sa môžete na program a ľudí z Miestnej knižnice Petržalka, Kultúry v Petržalke (KZP), Múzea petržalského opevnenia, OZ Gaston, OZ Krasy terasy, Materského Centra Budatko a ďalších.

Samotná participácia bude prebiehať do konca leta 2021 a záujemcovia sa do nej môžu zapojiť prostredníctvom webovej stránky www.nobelovonamestie.sk. V letných mesiacoch je naplánovaný workshop s odborníkmi z viacerých oblastí, s ktorými bude možnosť diskutovať o budúcnosti námestia. Po skončení participácie sa na jej základe nastavia procesy, ktoré budú slúžiť ako podklad pre samotnú revitalizáciu.

web od 2day