Vláda zmenila pravidlá, MOM Hrobákova skončila

Obľúbené mobilné odberné miesto mestskej časti Bratislava-Petržalka ukončilo svoju činnosť.

Na základe nového uznesenia vlády a sekcie krízového riadenia ministerstva vnútra zo štvrtka 1. júla 2021, žiaľ, musíme zmeniť naše plány. Bezplatné antigénové testovanie na MOM Hrobákova a s ním aj naše odberné miesto ako také k tomuto dátumu končí a zatvárame ho do odvolania.

Dôvodom je najmä skutočnosť, že vzhľadom na najnovšie zmeny v pravidlách od spomínaných inštitúcií nemôžeme ďalej používať antigénové testy, ktoré nám štát pridelil práve na bezplatné antigénové testovanie. Stojí za tým zmena vládnej stratégie boja s pandémiou, ktorá po novom preferuje RT-PCR (NAAT) testovanie. To momentálne naša samospráva za aktuálnych podmienok zabezpečiť nedokáže.

 

 

Mrzí nás, že sme predtým informovali o možnosti bezplatného antigénového testovania na našej MOM Hrobákova aj počas júlových víkendov. Musíme však rešpektovať nové nariadenia, o ktorých sme sa dozvedeli takpovediac na poslednú chvíľu. Keďže kolegovia z nášho odberného miesta končia svoju činnosť, prosíme, akékoľvek otázky ohľadom antigénového či PCR testovania, ako aj záležitosti s tým súvisiace, smerujte na priateľov z ministerstva zdravotníctva.

VIAC INFO nájdete na korona.gov.sk.

ĎAKUJEME za pochopenie a najmä všetkým kolegom, partnerom a dobrovoľníkom, ktorí nám počas dlhých mesiacov stále trvajúcej pandémie pomáhali testovať na našej MOM Hrobákova naozaj raketovo rýchlo.

web od 2day