Petržalka od pondelka s dočasnou električkovou výlukou

Výluka potrvá od pondelka do soboty, električky kvôli opravám dočasne nahradia autobusy.

Budúci týždeň, konkrétne od 16. do 21. augusta (vrátane), plánuje Dopravný podnik Bratislava na estakáde Artmedia údržbové práce električkovej trate. Električky tak budú premávať iba po centrum mesta a medzi centrom a Petržalkou bude dočasne jazdiť náhradná autobusová doprava.

Električka číslo 3 bude premávať po skrátenej trase Rača – Centrum – Jesenského – Námestie Ľudovíta Štúra – Šafárikovo námestie – Centrum – Rača. Prestup na náhradné autobusy bude možný v uzle Šafárikovo námestie. Linka tak dočasne neobslúži zastávky Sad Janka Kráľa, Farského a Jungmannova.

Autobus číslo 95 bude posilnený (veľké 18-metrové klbáky a vyššia frekvencia) na predĺženej trase Vyšehradská – Farského – Most SNP – Šafárikovo námestie – Most Apollo – Farského – Vyšehradská. Obslúži tak aj zastávky Most SNP (ako linka 50), Šafárikovo námestie, Malá scéna, Panorama City, Most Apollo. Naopak, nebude obsluhovať zastávku Muchovo námestie.

 

 

Kolegovia z magistrátu zároveň pracujú na riešení, ktoré by na jeseň umožnilo náhradným autobusom jazdiť priamo cez Starý most, čo zatiaľ možné nie je. Náhradná trasa bola preto zvolená aj s ohľadom na rozširovanie Landererovej ulice tak, aby vozidlá neuviazli v zápche.

Viac informácií sa dozviete aj priamo na zastávkach, webe DPB.sk či v mobilných aplikáciách. V mene našich partnerov ďakujeme za strpenie.

web od 2day