Víkendová kosba patrila našim materským školám

Prípravy na nový školský rok vrcholia aj v Petržalke.

Kolegovia z nášho oddelenia správy verejných priestranstiev pokračovali v tretej fáze kosby aj počas soboty. Na rad tentokrát prišli areály našich materských škôl – pokosený trávnik už čaká na detičky na Šustekovej, Vyšehradskej, Turnianskej, Bzovíckej, Jankolovej a Bulíkovej. Samozrejme, nevynecháme ani zostávajúce materské školy, z areálov ktorých budete zvuk kosačiek počuť v nasledujúcich dňoch.

Príprava na štart nového školského roka skutočne vrcholí a naši kolegovia už finišujú s prácami v MŠ a ZŠ Holíčska. Výsledkom sú opravené a vymaľované steny, nové krycie lišty či zrepasovaný funkčný nábytok.

Pred vchodom do ZŠ Budatínska zas pribudli nové cyklostojany. Ekologickejší druh dopravy do školy tak bude pre deti i učiteľov o niečo príjemnejší.

 

Pokračujeme tiež s vykonávaním nutných orezov tak, aby bola v areáloch našich škôl a škôlok zabezpečená maximálna bezpečnosť. Príkladom je piatkový orez 28 stromov na MŠ Bohrova či odstránenie takmer 200 výmladkov pajaseňa na MŠ Röntgenova.

Pri starostlivosti o verejné priestranstvá a budovy nám veľmi pomáhajú i podnety od vás, obyvateľov a návštevníkov Petržalky, ktoré nám môžete aj ďalej posielať na e-mail podnety@petrzalka.sk či cez mobilné aplikácie WhatsApp a Messenger. Vopred vám ĎAKUJEME, že sa staráte spolu s nami. VIAC INFO nájdete TU.

web od 2day