PO DLHEJ DOBE MOHLI BYŤ SENIORI KONEČNE SPOLU

Podujatie pod názvom Konečne spolu, ktoré sa uskutočnilo vďaka podpore Nadácie Henkel Slovensko, pripravila a zrealizovala Mestská časť na čele so starostom Jánom Hrčkom a vicestarostkou Janou Hrehorovou.

Pracovníci oddelenia sociálnych vecí Miestneho úradu MČ Bratislava-Petržalka zabezpečili pre petržalských seniorov športové, kultúrne i poradenské aktivity v utorok 7. septembra v areáli petržalského Rančíka. Seniori z denných centier sa mohli po dlhej dobe stretnúť, porozprávať sa a spoločne zažiť niečo nové na čerstvom vzduchu, a tiež  si posilnili fyzickú kondíciu precvičovaním jogy, zasúťažili si v petangu, stolnom tenise, či šípkach, preverili svoje vedomosti o Petržalke v tímovom vedomostnom kvíze od Miestnej knižnice Petržalka a porozprávali sa o zvládaní prekážok v neľahkom období s psychologičkou. Obednú prestávku im spríjemnila kapela Country voice.

Starosta vo svojom príhovore vyjadril nadšenie z toho, že sa seniori môžu konečne zabaviť a odreagovať od bežných starostí a pripravil si pre nich aj prekvapenie – predstavil založenie novej klubovne s mnohými aktivitami, ktoré budú môcť všetci seniori už čoskoro navštevovať.

Viac informácii o dotáciách z Nadácie Henkel nájdete tu: https://www.petrzalka.sk/2021-06-15-petrzalka-podpori-socialne-slabsich-a-seniorov-obedy-im-bude-vozit-nove-auto-a-uziju-si-aj-kulturu-v-prirode/

web od 2day