Poslanci podporili zákaz hazardu na väčšinu sviatkov roka 2022

Aj naša mestská časť bojuje proti neduhom hazardných hier.

Petržalskí poslanci aj v tomto roku prijali uznesenie, ktorým vyjadrili súhlas so všeobecne záväzným nariadením hlavného mesta o predĺžení zákazu prevádzkovania hazardných hier na jeho území s maximálnym možným obmedzením, teda počas 12 kalendárnych dní v roku. Herne či kasína by tak mali aj v Petržalke zostať zatvorené počas väčšiny sviatkov roka 2022. 

Ide o tieto dni:

Deň vzniku Slovenskej republiky (1. január), Zjavenie Pána / Traja králi (6. január), Veľkonočný pondelok (18. apríl), Sviatok práce (1. máj), Deň víťazstva nad fašizmom (8. máj), Sviatok svätého Cyrila a Metoda (5. júl), Výročie SNP (29. august), Deň Ústavy Slovenskej republiky (1. september), Sedembolestná Panna Mária (15. september), Sviatok všetkých svätých (1. november), Pamiatka zosnulých / Dušičky (2. november) a Druhý sviatok vianočný (26. december).

Počas týchto dní bude na území našej metropoly platiť zákaz prevádzkovať stolové hry, hazardné hry na výherných prístrojoch, termináloch videohier, technických zariadeniach obsluhovaných priamo hráčmi, iných technických zariadeniach a bingo. Internetové hazardné hry týmto rozhodnutím dotknuté nebudú, pretože ich ošetruje osobitný právny predpis.

Hazard v Bratislave ako taký dostal stopku ešte na začiatku roka 2021, kedy jej volení zástupcovia hlasovali za celoplošný zákaz herní a kasín, ktoré môžu fungovať iba do vypršania platnosti ich licencií. Následne sa už tiež nebudú môcť nachádzať v hoteloch, moteloch, penziónoch, budovách pre obchod a služby, kultúru a verejnú zábavu či v bytových domoch. Tento zákaz sa bude týkať aj nových žiadostí o umiestnenie herne či kasína.

web od 2day