Halloween v Petržalke v sprievode zábavy aj pomoci

Užite si pochod masiek a vyrezávanie tekvíc spolu s nami a ak môžete, príďte aj darovať krv pre tých, ktorí to potrebujú. Tešíme sa na vás a vopred ďakujeme.

Väčšina ľudí považuje Halloween za americký sviatok. Vedeli ste ale, že do Spojených štátov ho priniesli írski a škótski prisťahovalci v 19. storočí? Tradícia obliekania sa do masiek v posledný októbrový deň sa postupne udomácnila aj v ďalších krajinách sveta. Svojich fanúšikov si našla aj u nás na Slovensku.

Údaj o počte Petržalčanov, ktorí holdujú Hallowenu síce nepoznáme, ale môžeme to zistiť. A to už v sobotu 30. októbra na strašidelnej párty, ktorú organizujú naši kolegovia z Kultúra v Petržalke spolu s MONSTERS cafe & bar. Začíname o 𝟏𝟑:𝟑𝟎 a pre malých i veľkých, ktorí prídu v maskách, je pripravené desivé prekvapenie. O 𝟏𝟔:𝟎𝟎 sa vydáme na sprievod strašidelných masiek, ktorý vyvrcholí vyrezávaním tekvíc a diskotékou. VIAC INFO nájdete v udalosti TU.

Týmto ale náš strašidelný program v našej Petržalke nekončí. K Halloweenu nepochybne patrí upírska tematika. Existuje ale aj užitočnejší spôsob, ako využiť najvzácnejšiu červenú tekutinu. Naši kolegovia z Kultúra v Petržalke v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR pre vás pripravili jedinečnú akciu s názvom 𝐇𝐚𝐥𝐥𝐨𝐰𝐞𝐞𝐧𝐬𝐤𝐚 𝐤𝐯𝐚𝐩𝐤𝐚 𝐤𝐫𝐯𝐢. Tematické darovanie krvi sa uskutoční v stredu 𝟑. 𝐧𝐨𝐯𝐞𝐦𝐛𝐫𝐚 𝐨𝐝 𝟖:𝟎𝟎 𝐝𝐨 𝟏𝟐:𝟎𝟎 v priestoroch Domu kultúry Zrkadlový háj. Každý darca sa môže tešiť na drobné občerstvenie, ale i malé prekvapenie. Darujte krv štýlovo a zachráňte to najcennejšie, čo máme – ŽIVOT! VIAC INFO nájdete v udalosti TU a POKYNY pre darcov krvi zase nájdete TU.

ĎAKUJEME, že podporujete petržalskú kultúru a že vám na živote druhých záleží. Ste skvelí! #petrzalkapomaha

Foto: Kultúra v Petržalke ©

web od 2day