Oddelenie správy verejných priestranstiev stále v plnom nasadení

Ďakujeme, že sa staráte o Petržalku spolu s nami.

S údržbou nezaháľame ani v úvode roka 2022. Naši neúnavní kolegovia sa deň čo deň snažia o to, aby petržalské ulice a verejné priestranstvá žiarili čistotou. Ako vyzerá ich bežný pracovný deň?

Hneď ráno sú naši zamestnanci oddelenia správy verejných priestranstiev rozdelení do partií, ktoré vykonávajú rôzne činnosti. Ide napríklad o čistenie ulíc a chodníkov od lístia, údržbu parkovísk, vysypávanie košov, nevyhnutné orezy či frézovanie pňov po výruboch stromov. VIAC INFO nájdete TU.

Ich doménou je v týchto dňoch najmä čistenie lístia, ktorého je po silných vetroch na uliciach viac než dosť. Päť partií pracovníkov, čo predstavuje zhruba 40 našich kolegov, vo štvrtok stretnete v lokalitách Šášovská, Jasovská, MŠ Gessayova, MŠ Iľjušinova, Tupolevova, Romanova, Beňadická 1-3 a Wolkrova.

 

Situáciu komplikuje predovšetkým počasie, čo priznáva aj náš starosta Ján Hrčka: „Vietor marí našu veľkú snahu. Dennodenne však na čistení pracujú desiatky kolegov a snažíme sa, aby pred blížiacim sa víkendovým ochladením lístie na chodníkoch neprimrzlo.“

Počasie ale nekomplikuje len situáciu s lístím, zabrať dáva aj našim drevinám. Nalomené či padnuté konáre však kolegovia odstraňujú bleskovo tak, aby bola zaistená bezpečnosť obyvateľov a návštevníkov Petržalky.

Na Mlynarovičovej ulici spoločne s vyčistením okolia ďalšia partia kolegov zase zabezpečila vyplnenie havarijných dier na terase v správe našej mestskej časti. Iná skupinka petržalských makačov zas zabezpečuje premaľovanie zrušených vyhradených parkovacích miest na viacerých uliciach.

Pri starostlivosti o verejné priestranstvá a budovy nám veľmi pomáhajú i vaše podnety, ktoré nám môžete aj ďalej posielať na e-mail podnety@petrzalka.sk či cez mobilné aplikácie WhatsApp a Messenger. Vopred ďakujeme, že sa staráte o našu zelenú Petržalku spolu s nami.

#petrzalkamaka

web od 2day