Námestie Republiky opäť o čosi bezpečnejšie. Pribudli nové kvetináče, chránia ľudí i autá

Novinka prináša koniec nepríjemných stretov vodičov a skateboardistov.

Mestská časť Bratislava-Petržalka a občianske združenie KASPIAN, tentokrát pod taktovkou Michala Bertu znovu spojili sily, aby vytvorili niečo zmysluplné. V skratke, spoločne sa snažíme opäť o čosi zvýšiť bezpečnosť všetkých, ktorí sa pohybujú v okolí skateparku na Námestí Republiky.

Už dlhšiu dobu sme sa totiž trápili s parkovaním áut v jeho okolí, dokonca aj medzi samotnými prekážkami určenými na športovanie. Zbytočne tak dochádzalo k nebezpečným a nepríjemným stretom, zväčša športujúcej mládeže s autami, alebo k poškodeniu prekážok a vozidiel, pričom náklady na ich opravu sú pomerne veľké. S iniciatívou jasne vyčleniť parkovaciu plochu od tej športovej prišli priatelia z občianskeho združenia a vďaka našej pomocnej ruke sa na jar všetci môžeme tešiť na krásne zakvitnuté kvetináče, ktoré priestor oddelia vizuálne aj fyzicky.

 

Podľa zástupcov firiem Woodplastic Slovakia, Tomáša Kordulu a OVR DEV, Karola Olšu, sú nádoby vyrobené z odolného a robustného materiálu, aby s nimi nebolo jednoduché manipulovať. Obaja partneri k projektu prispeli materiálom i vypracovaním, za čo im patrí rovnako veľká VĎAKA. VIAC INFO čoskoro a viac o živote mládeže alebo vyrastaní na najväčšom sídlisku v strednej Európe sa dozviete už večer v ďalšom pokračovaní nášho podcastu Z petržalskej obývačky.

web od 2day