Mládež v Petržalke. Vypočujte si 5. diel podcastu Z petržalskej obývačky

Tentokrát na tému života mladých v Petržalke. Majú mladí v Petržalke priestor na rozvoj? A sú naozaj čoraz častejšie deprimovaní a agresívni?

V Petržalke žije približne šesťtisíc obyvateľov vo veku 10 až 20 rokov. Táto skupina vytvára pestrú a jedinečnú komunitu, ktorá však má svoje špecifické požiadavky a vlastné vnímanie spokojnosti či možností rozvoja. Tie môžu často priamo kolidovať s dospeláckym videním sveta, prípadne mu vzdorovať. Ešte viac to platí v období pandemických opatrení, kedy dospievajúca mládež prichádza o najkrajšie momenty a aj preto nadobúda nesprávne vzorce správania.

O tom, prečo je tomu tak a čo by sme mali všetci robiť, aby sme prispeli k naozaj zdravému rozvoju generácie, ktorá onedlho bude rozhodovať o ďalšom smerovaní spoločnosti, sme sa v najnovšom diele podcastu Z petržalskej obývačky rozprávali s predsedníčkou Petržalského mládežníckeho parlamentu Bronislavou Kováčikovou a Michalom Bertom z občianskeho združenia KASPIAN. Obaja s mladými ľuďmi nielen pracujú, ale sami sa radia do ich živej komunity, ktorá vie a chce byť nielen v našej samospráve vypočutá.

Celý video rozhovor si môžete pozrieť aj na našom oficiálnom YouTube. Vopred ďakujeme aj za odber a jeho audio verziu zase nájdete na všetkých dostupných podcastových platformách.

#zpetrzalskejobyvacky

Spotify
Apple Podcasts 
Google Podcasts 
Anchor

web od 2day