Granty magistrátu na opravu pochôdznych terás sú tu aj pre vás

Opravte a skrášlite Petržalku spolu s nami.

V Petržalke nájdeme desiatky komunikačných alebo pochôdznych terás, ktoré sú zväčša súčasťami dominantnej panelovej zástavby z čias dávno minulých. Do správy našej mestskej časti ale patrí „iba“ 17 z nich, presnejšie „iba“ 17 vybraných úsekov.

Tie sa snažíme v rámci možností postupne opravovať a pravidelne udržiavať. Žiaľ, nie vždy je to – vzhľadom na často komplikované majetkovoprávne vzťahy – možné. Robíme však, čo sa dá.

Vo veľmi zlom, doslova nevyhovujúcom a havarijnom stave sú však aj viaceré terasy mimo naše správy. A práve z tohto dôvodu sa kolegovia z Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy opätovne rozhodli pre praktické riešenie. V roku 2022 sa tak vlastníci a správcovia nehnuteľností s terasami, ktorých súčasťou je i verejný priestor, môžu uchádzať o dotácie na ich opravu a celkovú revitalizáciu.

Na využitie dotácie magistrátu je potrebná spoluúčasť na financovaní vo výške aspoň 50 %, pričom peniaze je možné využiť napríklad na:

  •  vypracovanie statického posudku;
  • vypracovanie projektovej dokumentácie na sanáciu alebo rekonštrukciu;
  • udržiavacie práce spojené s obnovou
  • a stavebné práce alebo tovary a služby súvisiace s realizáciou.

VIAC INFO nájdete na BRATISLAVA.sk/sk/terasy a žiadosť o dotáciu môžete podať do 31. marca prostredníctvom ONLINE formulára.

Ďakujeme kolegom z mesta za ďalšiu cennú pomoc a vám všetkým za ochotu podieľať sa na zveľaďovaní Petržalky spolu s nami.

#petrzalkazije

web od 2day