Povinnosti a výhody petržalských majiteľov psov

Vlastníte štvornohého miláčika? Prečítajte si, aká je výška dane za psa a aké novinky sme si pre vás pripravili.

Hovorí sa, že čím lepšie spoznávame ľudí, tým viac milujeme psy. Pravdivosť tohto výroku hodnotiť nebudeme, no faktom je, že v Petržalke popularita štvornohých miláčikov rastie.

Psíky sú teda očividne vernými priateľmi, no ich majitelia by nemali zabúdať aj na niektoré povinnosti. Jednou z nich je napríklad každoročná daň za psa, ktorú vyberá priamo naša mestská časť.

V poslednej dobe sa často pýtate, aká je jej výška a dokedy ju je potrebné uhradiť? Treba povedať, že výška dane za psa v prvom rade závisí od veľkosti vášho štvornohého miláčika a tiež od toho, či s vami býva v bytovom alebo rodinnom dome. Daň za psa je splatná do 15 dní od nadobudnutia právoplatnosti rozhodnutia, ktoré od nás obdržíte v priebehu roka.

 

 

V tejto súvislosti sme pre vás od januára 2021 zaviedli skvelú novinku. Všetci platitelia dane za psa môžu navštíviť kolegov z oddelenia životného prostredia, územného rozvoja a dopravy, ktorí im radi darujú zásobník s vreckami na psie exkrementy s možnosťou pripevnenia priamo na vôdzku. Každému až 12 roliek, na každý mesiac roka jednu. Toto vybavenie má navyše tvar kostičky. Pre vášho chlpáča tak bude zaručene trendovým módnym doplnkom.

 

 

VIAC INFO spolu s praktickou brožúrou nájdete na našom webe.

Veríme, že sme vás i vašich havkáčov potešili aj usmernili správne, no v prípade otázok nám neváhajte napísať na podnety@petrzalka.sk alebo využite obľúbené aplikácie WhatsApp a Messenger. Ďakujeme, že si zodpovedne plníte povinnosti voči svojej samospráve.

#petrzalkamaka

web od 2day