Silný vietor napáchal škody i v Petržalke

Ďakujeme všetkým, ktorí pomáhajú s ich odstraňovaním.

Predpovede odborníkov zo Slovenského hydrometeorologického ústavu sa vo veľkej miere naplnili a v nedeľu aj Bratislavu zasiahol silný vietor. Miestami lámal stromy, trhal vedenia, alebo ohrozoval šoférov, cyklistov a chodcov.

Vrásky na čelách tak spôsobil aj kolegom z oddelenia správy verejných priestranstiev a z radov dobrovoľných hasičov.

Dobrovoľný hasičský zbor Bratislava-Petržalka podnikol kvôli popadaným stromom hneď niekoľko výjazdov. Vážnejšiu situáciu riešil najmä v podvečerných hodinách na Furdekovej a Beňadickej, našťastie úspešne a bez tragických následkov.

Naši chlapi z údržby zase od pondelkového rána odstraňujú následky silného vetra predovšetkým v okolí Jungmannovej, Wolkrovej, Osuského, Starohájskej, Beňadickej, Romanovej či Kutlíkovej.

 

 

Napriek spomínaným škodám nás ale teší, že práve v uplynulých týždňoch sme sa v ešte väčšej miere venovali nevyhnutným výrubom a orezom poškodených, starých či inváznych drevín. Škôd na majetku či zdraví by bez tejto, rokmi zanedbanej, ale povinnej jazdy mohlo byť oveľa viac. Aj preto budeme v našom úsilí pokračovať, a to nielen v areáloch petržalských verejných škôl.

 

 

V mene obyvateľov i návštevníkov našej mestskej časti ĎAKUJEME všetkým, ktorí priložili ruku k dielu a veľmi si to vážime.

#petrzalkamaka #petrzalkapomaha

web od 2day