Výstavba električkovej trate prinesie potrebné a najmä pozitívne zmeny

Ďakujeme, že ste zhovievaví.

Projekt výstavby predĺženej električkovej trate v Petržalke z dielne Magistrátu hlavného mesta SR – Bratislavy – aj vďaka prívetivému počasiu – pokračuje podľa plánu.

S ohľadom na rozsiahle stavebné práce je preto nutné počítať v našich uliciach s viacerými obmedzeniami dopravy a pohybu chodcov či cyklistov. Od pondelka 31. januára sa môžete napríklad stretnúť s prácami na odstránení ornice od Kutlíkovej ulice smerom k Chorvátskemu ramenu.

Jeden z najväčších dopravných projektov v gescii bratislavského magistrátu, ktorý vznikal aj v spolupráci s Ministerstvom dopravy a výstavby SR, okrem 3,9 kilometrov novej trate či siedmich zastávok prinesie do Petržalky i pozitívnu zmenu okolia.

„Na niektorých úsekoch pribudnú nové chodníky, niekde sa počíta s verejnoprospešnými stavbami, dobudujú sa prestupné uzly a vysádzať sa bude i nová zeleň,“ vysvetľuje starosta Petržalky Ján Hrčka.

 

 

Dočasné obmedzenia sú tak z dlhodobého hľadiska len nutnou a pomerne krátkou súčasťou veľkého spoločného cieľa i úsilia, ktorého výsledky prinesú osoh nielen obyvateľom a návštevníkom Petržalky. Určite tak stojí za to vydržať. V mene našej samosprávy, kolegov z hlavného mesta či zhotoviteľa vás preto prosíme o pochopenie, strpenie a zhovievavosť s dočasným hlukom, prachom či inými obmedzeniami. ĎAKUJEME.

Viac informácií o celom projekte nájdete na www.PETRZALSKAELEKTRICKA.sk alebo tiež vo videu vyššie z dielne EURACTIV.sk.

#petrzalka

 

FOTO: Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

web od 2day