Hlasné trúbenie vlakov na železničnej stanici Petržalka je dočasné

Reakcia na mnohé podnety, ktoré sme našli v našich elektronických schránkach.

V pondelok 31. januára ste nám adresovali viacero správ, podnetov či otázok na mimoriadne hlasné a v porovnaní s minulosťou aj časté trúbenie vlakov v okolí ŽST Petržalka.

Dôvody, prečo je tomu tak, sme aj vo vašom mene zisťovali od tých najpovolanejších – Železníc Slovenskej republiky.

Ešte vo štvrtok 27. januára krátko po desiatej hodine večer došlo k poruche zabezpečovacieho zariadenia železničného priecestia. V týchto situáciách musia vlaky cez nezabezpečené priecestia jazdiť na takzvaný „OP rozkaz“, čo znamená „rozkaz na opatrnú jazdu“. Ide o mimoriadny režim, kedy sú rušňovodiči povinní zvýšiť pozornosť a pred priecestím znížiť maximálnu rýchlosť na 10 km/h.

Na danej trase sa nachádzajú tri priecestia a súčasťou dočasného opatrenia sú aj hlasné zvukové signály vlakov v podobe trúbenia. VIAC INFO vrátane iných železničných obmedzení nájdete TU.

Všetkých obyvateľov i návštevníkov Železničnej stanice Petržalka a jej okolia v tejto súvislosti a v mene našich partnerov prosíme o trpezlivosť. Po realizácii opráv a preskúšaní ich správneho fungovania hluk aj obmedzenia opäť zmiznú. Spolu s vami veríme, že sa tak stane už čoskoro.

#petrzalka

 

FOTO: Železnice Slovenskej republiky

web od 2day