Zoznámte sa s gymnastkou roka 2021

Sme radi, že Petržalka dáva priestor športovým talentom.

Olympionička, členka Národného športového centra a najmä víťazka ankety Slovenskej gymnastickej federácie v kategórii Športovec roka 2021. O koho ide?

No predsa o skvelú športovkyňu trénujúcu v Petržalke Barboru Mokošovú. Šport pre túto talentovanú mladú dámu nie je len záľubou, ale jej celým životom, ktorému obetovala viac ako 20 rokov.

K jej najväčším úspechom patrí bronzová medaila z majstrovstiev Európy 2020 na bradlách a účasť na olympijských hrách, ktoré si tvrdo vybojovala.

Z Barborkiných úspechov sa tešíme o to viac, že kolískou jej športovej kariéry je práve Gymnastické centrum Bratislava na našej Wolkrovej ulici, kde trénuje od svojich troch rokov. VIAC INFO sa dočítate v rozhovore pre noviny NAŠA PETRŽALKA. 

Sme radi, že nám v Petržalke neustále vyrastajú nové nadané talenty. Vzbudiť v deťoch záujem o šport by však bolo jednoduchšie za nastavenia vhodnejších podmienok pre aktívny pohyb. Aj preto sme v rámci rozpočtu na rok 2022 pre šport a kultúru vyčlenili 2,5 milióna eur. Veľké športové kluby v našej mestskej časti podporíme v tomto roku dotáciami vo výške viac než 185 000 eur.

Veríme, že finančná pomoc prispeje k motivácií malých a mladých Petržalčanov trénovať. A Barborke i jej nasledovateľom držíme palce v napĺňaní cieľov.

#petrzalkasportuje #zdravapetrzalka

web od 2day