Vyhlásenie Hlavného mesta SR Bratislavy k vojenskému napadnutiu Ukrajiny

Mestské zastupiteľstvo hlavného mesta SR, ktorého súčasťou je aj desať petržalských poslancov, dnes k situácii na Ukrajine prijalo zásadné vyhlásenie.

Na znak solidarity s naším východným susedom od stredy 23. februára 2022 veje ukrajinská vlajka aj pred miestnym úradom v Petržalke. O tejto skutočnosti náš starosta Ján Hrčka otvoreným listom informoval mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Veľvyslanectva Ukrajiny v SR Yuriiho Mushku.

Mestská časť Bratislava-Petržalka plne súhlasí so znením prijatého vyhlásenia k vojnovému konfliktu na Ukrajine. Ľudu nášho suseda vyjadrujeme plnú podporu a obzvlášť stojíme aj za Kyjevom, ktorý je naším partnerským mestom.

 

PREČÍTAJTE SI CELÉ ZNENIE VYHLÁSENIA:

„Dnes v noci ozbrojené sily Ruskej federácie na príkaz Kremľa vojensky zaútočili na nášho suseda, Ukrajinu. Obyvateľky a obyvatelia ukrajinských miest aj na celej Ukrajine dnes žijú v obave o svoju bezpečnosť, život a zdravie svojich blízkych. My, predstavitelia Hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy, poslankyne a poslanci, starostky a starostovia mestských častí a vedenie mesta hlboko odsudzujeme agresiu Ruskej federácie voči Ukrajine. Hlavné mesto Slovenskej republiky Bratislava je pripravené pomôcť obyvateľom nášho partnerského mesta Kyjeva aj všetkým obyvateľom Ukrajiny a sme pripravení pre tento účel vyčleniť prostriedky z rozpočtu Hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy. Ukrajinskému ľudu vyjadrujeme plnú podporu.“

#freeukraine

web od 2day