V Sade Janka Kráľa pribúdajú vďaka mestu aj nové lavičky

Pomocnú ruku v sume 1,5 milióna EUR pridala i Petržalka.

Najstarší verejný park v Európe – Sad Janka Kráľa – sa po rokoch dočkal nevyhnutnej revitalizácie. Po prvotných orezoch zelene, postupnej obnove verejného osvetlenia a rekonštrukcii verejných toaliet prebieha od 1. marca i výmena opotrebovaného a často zničeného mobiliáru.

Nielen petržalskí návštevníci parku sa tak čochvíľa dočkajú 198 kusov bratislavských lavičiek a 150 kusov košov, všetko v súlade s odporúčaniami Metropolitného inštitútu Bratislava.

Ako uvádzajú kolegovia z Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy, súčasťou obnovy je i nevyhovujúci povrch pod lavičkami. K revitalizácii bude dochádzať v štyroch etapách tak, aby bol zabezpečený dostatočný počet využiteľných lavičiek a zároveň pohodlný pobyt v parku pre čo možno najviac jeho návštevníkov.

Vďaka výbornej spolupráci s mestom sa na komplexnej rekonštrukcii parku podieľa aj naša mestská časť, a to na základe Memoranda o spolupráci na zvýšení spravodlivosti mechanizmu financovania mestských častí, ktoré ešte v júni 2019 uzavrel magistrát aj s našou samosprávou.

Dohodnutá kompenzácia pre Petržalku vo výške 1,93 milióna eur namiesto nášho spoločného rozpočtu putuje priamo do skrášlenia a sfunkčnenia viacerých petržalských verejných priestranstiev. Jedným z nich je práve Sad Janka Kráľa, kde hlavné mesto na základe nášho výberu preinvestuje až 1,5 milióna eur z tejto sumy. A sme naozaj radi, že ruku k dielu tak pridala aj naša Petržalka.

Pokiaľ sa chystáte na potulky vašim obľúbeným parkom, z dôvodu jeho rekonštrukcie vás i v mene kolegov a partnerov prosíme o zvýšenú opatrnosť a trpezlivosť. Robíme to pre vás. ĎAKUJEME.

#petrzalkamaka

web od 2day