Pomoc Ukrajine. Vypočujte si 8. diel podcastu Z Petržalskej obývačky

Toto je, žiaľ, iba začiatok. Pomoc bude potrebná stále.

Posledné dva týždne poriadne otriasli našou realitou. Aj u nás v Petržalke sa však preukázala obrovská miera solidarity. Tisíce ľudí, ktorí zaplavili Dom Kultúry Zrkadlový háj či už materiálnou alebo dobrovoľníckou pomocou, prispeli k zrealizovaniu jednej z najväčších materiálnych zbierok na Slovensku. O nej porozprávala v novej epizóde podcastu Z petržalskej obývačky Monika Korenčiová, riaditeľka Kultúrnych zariadení v Petržalke.

Lukáš Osvald z organizácie Človek v ohrození a Juraj Janček z Dobrovoľnej civilnej ochrany zase priblížili situáciu na hraniciach s Ukrajinou, ktorú obaja intenzívne riešia.

Obaja hostia sa zhodujú v tom, že si snahu Petržalčanov pomôcť nesmierne vážia, ale upozorňujú, že vojnový konflikt môže byť ešte len v začiatkoch a že pomoc bude potrebná stále – aj po tom, čo opadne prvotné nadšenie z pomáhania.

Ak sa aj vy chcete dozvedieť, ako môžete priložiť ruku k dielu, vypočujte si náš podcast. Nájdete ho na všetkých podcastových platformách a na YouTube alebo kliknite na našu stránku PETRZALKA.sk/ukrajina #zpetrzalskejobyvacky

Spotify
Apple Podcasts
Google Podcasts
Anchor

 

 

 

 

 

web od 2day