Petržalka v číslach. Vypočujte si 9. diel podcastu Z Petržalskej obývačky

Petržalka prichádza ďalším nepresným sčítaním o celé malé mesto obyvateľov. A milióny na modernizáciu a údržbu. Ak chcete vedieť viac, čítajte ďalej.

Viete odkiaľ pochádzajú peniaze, z ktorých obce, mestá a mestské časti – Petržalka nevynímajúc – financujú opravy ciest, modernizácie škôl, revitalizácie zelene a v podstate všetky investície vo svojich katastroch?

Pomerne zložitý mechanizmus financovania samospráv rozdelený do rôznych daní či poplatkov nám priblížili hlavný ekonóm hlavného mesta SR Bratislavy Matúš Lupták a petržalský poslanec a dátový analytik Pavol Škápik, ktorí v najnovšom podcaste Z petržalskej obývačky rozobrali ďalšiu zaujímavú a aktuálnu tému.

Okrem iného vysvetlili, čo budú znamenať výsledky Sčítania obyvateľov, domov a bytov 2021 pre našu mestskú časť a aký dopad bude mať nesúlad v počtoch Petržalčanov, ktorých je podľa iných oficiálnych údajov nielen z našej matriky, ale aj ďalších štátnych registrov v skutočnosti o niekoľko tisíc viac.

Celý video rozhovor si môžete pozrieť aj na našom oficiálnom YouTube . Vopred ĎAKUJEME aj za odber a jeho audio verziu zase nájdete na všetkých dostupných podcastových platformách.

#zpetrzalskejobyvacky

Spotify
Apple Podcasts 
Google Podcasts 
Anchor

web od 2day