Staráme sa o zelenú Petržalku

Aj vďaka vám sme vyzbierali až 325 litrov odpadu.

V spolupráci s OLO – Odvoz a likvidácia odpadu, našimi zamestnancami a viacerými ekoaktivistami sa pravidelne snažíme bojovať s množstvom odpadkov, ktoré pravidelne nachádzame voľne pohodené v petržalskej prírode. Žiaľ, nie vždy sme celkom úspešní.

Preto sme radi, že nás oslovil známy slovenský cestovateľ a bloger Radoslav Hopper alias Nie je túra bez Štúra a spoločne sme sa v piatok 18. marca mohli pustiť do skrášľovania nášho okolia – konkrétne Veľkého Draždiaka.

Do zberu odpadkov sa zapojili viacerí dobrovoľníci a nezaháľali ani žiaci z našich základných škôl ZŠ Tupolevova a ZŠ Černyševského 8. Spoločne sa nám tak podarilo vyzbierať viac než 325 litrov odpadu, pričom sme našli aj niekoľko skutočných kuriozít, ako sú kufre či rôzne tašky. V priľahlom lesíku na nás dokonca čakala kancelárska stolička, čo bol, mimochodom, opäť jeden z vašich užitočných podnetov.

O odvoz vyzbieraných odpadkov sa postarali naši makači z oddelenia správy verejných priestranstiev a kolegovia z oddelenia životného prostredia, územného rozvoja a dopravy nám zase zabezpečili odpadové vrecia i hygienické rukavice. Podporili nás ale i priatelia z Bufetu Šutrovka, ktorí našim dobrovoľníkom po vyčerpávajúcom výkone ponúkli orosené občerstvenie v podobe čapovanej Kofoly.

V mene mestskej časti Bratislava-Petržalka všetkým menovaným ĎAKUJEME za cennú pomoc. S príchodom jari bude podobných zelených aktivít, či už v našej réžii alebo v gescii iných organizácií, postupne pribúdať.

A nezabudnite, na starostlivosť o našu zelenú Petržalku vám vždy radi poskytneme odpadové vrecia, hygienické rukavice a radi zabezpečíme aj následný odvoz odpadkov. Stačí, keď nám napíšete na podnety@petrzalka.sk.

#zelenapetrzalka

web od 2day