Deň lekárov patrí tým najobetavejším, ktorí sa denne starajú o to najcennejšie, čo máme

Nezabudnime im dnes poďakovať.

Každoročne si 30. marca pripomíname Deň lekárov. V tento deň americký lekár Crawford Long v meste Jefferson použil prvý raz pri operácii éter ako uspávací prostriedok.

Pri vzniku prvého Dňa lekárov v roku 1933 zorganizovali v mestečku Winder v americkom štáte Georgia manželky miestnych lekárov slávnostný obed. Odvtedy si symbolicky pripomíname neúnavnú a obetavú prácu lekárov, ako aj celého zdravotníckeho personálu pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti.

Dnes si môžeme spomenúť na svojho i na všetkých lekárov, ktorí nám v živote pomohli, s ktorými prichádzame do kontaktu, ktorí dennodenne pomáhajú svojim pacientom napriek všetkým prekážkam a ktoré sa pri tejto neľahkej profesii vyskytujú. Napriek všetkému im srdce káže pomáhať, zachraňovať a liečiť všetkých v núdzi.

Poďakujme im osobne alebo v duchu, pošlime im úsmev alebo pozitívnu myšlienku, energiu a nezabúdajme, že robia vždy všetko preto, aby sme boli zdraví a učia sa celý život, aby nám boli vždy nápomocní a nezištne nám pomáhali.

Dovoľte nám v mene Miestneho úradu Petržalka vyjadriť vďaku a úctu všetkým lekárkam a lekárom za ich dennodennú starostlivosť o pacientov. Obzvlášť v súčasných náročných podmienkach, v ktorých sa nachádzame.

#petrzalka

web od 2day