Jarná deratizácia verejných priestranstiev začína už 4. apríla

Pozrite si harmonogram mestskej časti.

Ako malí si mnohí z nás miesto psa želali bieleho potkana s červenými očkami. Naše deti by zase za domáceho miláčika brali slávneho šéfkuchára z filmu Ratatouille.

Nuž, miesto rozkošných chlpáčikov nám nielen v Petržalke pobehujú hlodavce so vskutku svojským gurmánskym štýlom. A s nimi naozaj nikto nechce mať osobnú skúsenosť.

Aby sme zamedzili šíreniu ich populácie, vzniku epidemiologického rizika a šíreniu chorôb, je nevyhnutné vykonávať pravidelnú a synchrónnu deratizáciu.

Tá sa na základe nariadenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Bratislava hl. m. vykonáva v celom Bratislavskom kraji najmenej dvakrát ročne biocidnými prostriedkami určenými a schválenými na tento účel.

Keďže s jarným obdobím sa zvyšuje aj výskyt a migrácia hlodavcov, najmä potkanov, radi by sme vás upozornili na nevyhnutnú jarnú deratizáciu VEREJNÝCH PRIESTRANSTIEV, ktorá bude pod taktovkou našej samosprávy v Petržalke prebiehať v nasledujúcich termínoch:

PONDELOK 4. 4.: Dvory 4, Dvory 5, Dvory 6, Kopčany
UTOROK 5. 4.: Háje 2, Háje 3, Starý háj, Ovsište
STREDA 6. 4.: Háje 1, Dvory 1, Dvory 2, Dvory 3
ŠTVRTOK 7. 4.: Lúky 1, Lúky 2, Lúky 3, Lúky 6
PIATOK 8. 4.: Lúky 4, Lúky 5, Lúky 7, Lúky 8

Nezabudnite, že súbežne s deratizáciou z dielne našej samosprávy sú ju povinné v rámci jej jarného celoplošného kola vykonať aj firmy, právnické osoby, organizácie či jednotlivci spravujúci a vlastniaci majetok, ktorý si vyžaduje aj túto formu starostlivosti. VIAC INFO o našej jarnej časti veľkého upratovania nájdete na PETRZALKA.sk/udrzba.

Zabrániť nežiaducemu množeniu hlodavcov tak vieme iba spoločnou zodpovednosťou. ĎAKUJEME tiež, že nekŕmite voľne žijúce zvieratá a nenechávate zvyšky potravy pohodené vo vašom okolí.

#petrzalkapomaha

web od 2day