V sobotu 2. apríla sme si pripomenuli svetový deň povedomia o autizme

Materská škola Iľjušinova pripravila zaujímavý program.

V petržalskej MŠ Iľjušinova vzdelávajú od roku 1999 okrem neurotypických detí aj deti s Poruchami autistického spektra (PAS).

Tým podporujú integráciu a inklúziu. Okrem aktívneho zapájania sa do Svetového dňa povedomia o autizme vyjadrujú úctu, uznanie a spolupatričnosť deťom a dospelým s PAS.

V rámci tohto ročníka šikovní pedagógovia pre žiakov pripravili zábavné podujatie vo všetkých odtieňoch modrej farby. Deti s PAS si tak mohli zašportovať, zatancovať a užiť kreatívne aktivity s deťmi z bežných tried.

Symbolickou bodkou za bohatým programom sa stalo vypúšťanie modrých balónov s posolstvom školy tým, ktorí to v živote nemajú také ľahké ako ostatní.

 

Podporiť myšlienku zvýšenia povedomia o autizme môžete aj vy. Stačí, ak na plot škôlky, na ktorý postupne pribúdajú modré stužky, pridáte aj tú svoju. Modrá farba je totiž symbolom komunikácie a práve tá ľudí s autizmom od bežných ľudí odlišuje.

Ani nám nie sú ťažkosti ľudí okolo nás ľahostajné. Mestská časť Bratislava-Petržalka týmto vyjadruje podporu ľuďom s PAS.

#petrzalkapomaha

web od 2day