Nové lavičky v Petržalke rastú ako huby po daždi

Chcete jednu aj vy? Obráťte sa na svojho správcu.

Príjemné jarné počasie vyháňa ľudí do ulíc. Každý si chce predsa vychutnať teplé slnečné lúče a pookrieť na čerstvom vzduchu.

K tomu je ale potrebný vhodný priestor. A to je už súčasťou práce našej mestskej časti, ktorá sa snaží o čo najväčšie pohodlie obyvateľov a návštevníkov Petržalky.

K nemu neodmysliteľne patria i lavičky osádzané na námestiach, uliciach, pri detských ihriskách či v parkoch, ktoré umožňujú nielen našim seniorom a mamičkám s deťmi oddýchnuť si v peknom prostredí.

Snažíme sa tiež reagovať na vaše podnety a osádzať lavičky na miestach, na ktorých sa zhodnete a kde ich potrebujete najviac.

Aby nám to išlo od ruky, dodávateľov sme nahradili našimi šikovnými kolegami z oddelenia správy verejných priestranstiev, ktorí naše lavičky sami vyrábajú aj osádzajú.

Pre predstavu – zatiaľ čo oficiálne bratislavské lavičky stoja niekoľko stoviek eur, výsledná cena tých našich, vlastnoručne vyrobených, sa pohybuje v rozmedzí približne 40 až 50 eur.

Aj to je jeden z dôvodov, prečo ich počet v našej samospráve rastie ako huby po daždi. Najnovšie novučičké alebo opravené prírastky nájdete napríklad na Mamateyovej, Vilovej, Tupolevovej, ale aj na Veľkom Draždiaku.

Máte záujem o novú lavičku z dielne petržalských makačov v blízkosti vášho domova? Žiadny problém!

Aby sme však predišli nepríjemnostiam, aké sme pozorovali v minulosti pri osádzaní lavičiek, zaujíma nás názor väčšiny obyvateľov.

Požiadavky na nové lavičky v okolí bytových domov preto akceptujeme iba od správcov bytových domov, ktorí najlepšie poznajú záujmy konkrétnych obyvateľov domu, ktorý spravujú. Postup je potom taký, že ak si nadpolovičná väčšina obyvateľov schváli umiestnenie lavičky v okolí domu, správca nás kontaktuje a my lavičky na požadovanom mieste zabezpečíme.

Správcovia bytových domov nám môžu písať na adresu podnety@petrzalka.sk. Kolegovia z referátu čistoty a poriadku následne priamo v teréne preveria možnosti umiestnenia sedenia aj vo vašej lokalite.

#petrzalkamaka

web od 2day