VIDEO: Petržalka odštartovala sezónu kosby 2022

Viac strojov, viac makačov, viac skúseností, viac kôl. Ako to bude vyzerať?

Prvé kolo kosby je v každom roku ideálnou príležitosťou pre komplexnú úpravu trávnikov v snahe ich ošetriť aj prevzdušniť.

Spolu s rastúcou trávou tak v nasledujúcich štyroch až piatich týždňoch vyhrabeme i lístie alebo konáre, vyrovnáme jamy, odstránime zvyšné pne či iné prekážky. Veď, ak by sme to nespravili, hlavná letná sezóna – kedy najmä počas daždivých dní tráva rastie ako z vody – by nám doslova prerástla cez hlavu.

Samozrejme, stále platí aj to, že viac ako tri roky naozaj usilovne pracujeme na prechode celej petržalskej údržby z externých dodávateľov na interných zamestnancov a teší nás, že tieto efektívne a zároveň šetrné zmeny k vyššej kvalite služieb našej samosprávy čoraz častejšie vnímate aj vy.

A, samozrejme, stále platí aj to, že vždy je čo zlepšovať a aj teraz sme vskutku miernu zimu využili na náročnú, ale užitočnú prípravu.

Na čo sa teda môžete v oblasti starostlivosti o trávniky v správe a vlastníctve mestskej časti Bratislava-Petržalka v podaní našich petržalských makačov tešiť počas sezóny kosby v roku 2022? Jedno video za stovky slov.

 

Na rozdiel od minulého roka nebudeme kosiť pozemky bratislavského magistrátu, keďže kolegovia z magistrátu sa rozhodli, že túto údržbu budú vykonávať sami. Stále však platí, že ak by sme niečo z našej strany zanedbali, alebo si všimnete priestor na ďalšie zlepšenie, určite nám neváhajte napísať na náš WhatsApp, Messenger alebo e-mailovú adresu podnety@petrzalka.sk.

VIAC INFO o údržbe v zelenej Petržalke nájdete na PETRZALKA.sk/udrzba.

#petrzalkamaka

web od 2day