PETRŽALKA ODPOVEDÁ: Skoncujte s otravnými holubmi

Kontaktujte vášho správcu a najmä ich nekŕmte.

Zdá sa, že operenci v mestskej časti Bratislava-Petržalka svojím správaním spôsobujú viacerým obyvateľom i návštevníkom poriadne vrásky na čele.

Zatiaľ čo len nedávno sme vysvetľovali dočasnú agresivitu vrán z dôvodu hniezdenia, dnes sa bližšie povenujeme holubom.

Zdivené holuby domáce sú rozšírené predovšetkým v mestách, čo je, žiaľ vidieť aj na najväčšom slovenskom sídlisku. Svojím trusom obvykle znečisťujú budovy a tiež prenášajú choroby.

S rovnakým problémom ste sa na nás obrátili aj vy. Čo robiť v prípade, ak sa usídlili aj vo vašom okolí, navyše v priestoroch vám neprístupných, a ešte vám aj znečisťujú vlastný majetok, sme sa opýtali našej kolegyne Tatiany Hajčík Stanovej z referátu čistoty a poriadku.

Podľa jej slov naša samospráva nemá zákonnú právomoc vstúpiť do bytu vlastníka a vykonávať potrebné opatrenia, táto prináleží správcovi bytového domu.

Rovnako sme preto postupovali aj my a podnet od obyvateľky sme odstúpili správcovskej spoločnosti na ďalšie riešenie pohovorom s vlastníkmi bytov, ktorí sú za vzniknutý nevyhovujúci stav zodpovední.

Čo sa týka ďalších prevenčných opatrení, okrem sanácie trusu z priestorov loggií odporúčame vlastníkom realizovať aj niektoré prevenčné opatrenia, ktorými je možné vzniknutý problém eliminovať.

Môžete napríklad umiestniť siete do otvorov balkónov, uzatvoriť otvory a tak zamedziť hniezdeniu holubov, zamedziť prístupu holubov ku zdroju potravy a zakázať ich kŕmenie.

Práve samotné prikrmovanie holubov je totiž najzásadnejším problémom, ktorý sa nalietavania holubov týka. V prípade, že máte vedomosti o konkrétnych osobách znečisťujúcich verejné priestranstvá kŕmením holubov, môžete nám to oznámiť prostredníctvom mobilných aplikácií WhatsApp a Messenger, mailom na podnety@petrzalka.sk alebo vám odporúčame obrátiť sa priamo na Mestskú políciu Bratislava.

Veríme, že aj táto naša odpoveď vám pomôže lepšie, rýchlejšie a najmä efektívnejšie sa popasovať s otravnými operencami v našej zelenej Petržalke.

#petrzalkaodpoveda #petrzalkapomaha

web od 2day