Správne triedenie kuchynského bioodpadu je základ

Priučme sa mu všetci spoločne.

Distribúcia oficiálnych balíčkov na zber kuchynského bioodpadu už bola ukončená a Petržalčania si postupne zvykajú na nové hnedé nádoby.

Je úžasné, že doteraz sa v najľudnatejšej samospráve prostredníctvom prevzatia bezplatných balíčkov na kuchynský bioodpad zapojilo až 93,51 % domácností v rodinných a 55,37 % v bytových domoch. Wow!

Tou smutnejšou správou ale je, že naši kolegovia z OLO – zber a likvidácia odpadu pri bežnej kontrole našli v hnedých nádobách už naozaj čokoľvek. Keďže najdôležitejšou súčasťou je práve správnosť triedenia, zhrňme si niekoľko tipov.

Do nádob na zber kuchynského bioodpadu:

  • PATRÍ – pokazené potraviny bez obalov, čajové vrecúška vyrobené z papiera, použité vreckovky, kávové usadeniny, malé kosti a mäso, vajcia a škrupiny z vajec, suché a plesnivé kusy pečiva, škrupiny z orechov, kôstky, drevené špáradlá alebo zátky na fľaše z prírodného korku.
  • NEPATRÍ – jedlé oleje a tuky, tekuté zložky kuchynského odpadu, veľké a špikové kosti, cigaretové ohorky, plastové a sklenené obaly od potravín, nepotravinové výrobky ako plienky, obaly z vajec a rolky z toaletného papiera, záhradný odpad, podstielka z chovu domácich zvierat, papier na pečenie či alobal.

Veríme, že aj tieto konkrétne príklady vám aspoň o trochu viac pomôžu zlepšiť vaše triediace zručnosti.

ĎAKUJEME, že k našej prírode pristupujete s rešpektom a zodpovednosťou. Pretože len zdravá a zelená planéta môže ešte viac zlepšiť život aj v našej drahej Petržalke.

Návod na triedenie kuchynského odpadu nájdete na našom webe PETRZALKA.sk/kuchynskyodpad a v prípade ďalších otázok sa neváhajte obrátiť na priateľov z OLO, ktorí vám vždy radi a ochotne pomôžu.

#zelenapetrzalka

web od 2day