Vyťažená Dolnozemská cesta dostane nový šat

Rozsiahle opravu sa spúšťajú už v piatok 15. júla.

Každý z nás určite zažil situáciu, keď dopravná komunikácia pripomína viac tankodrom než asfaltovú cestu.

Žiaľ, aj taká je realita dnešných dní spôsobená neustále narastajúcim počtom áut na našich vozovkách. Situácia v hlavnom meste sa kvôli preplnenosti môže zdať ešte o niečo horšia.

To si dobre uvedomujú aj naši kolegovia z bratislavského magistrátu, ktorí sa rozhodli pristúpiť k rozsiahlym opravám viacerých najviac frekventovaných ciest. Využijú na to práve obdobie letných prázdnin, kedy je Bratislava aspoň o trochu vyľudnenejšia.

Komunikácia, ktorá sa ocitla na zozname opráv, je aj jedna z hlavných tepien Petržalky – Dolnozemská cesta. Rekonštrukčné práce vrátane lokálnych opráv priľahlého chodníka v úseku medzi Gettingovou a zjazdom z Prístavného mosta sa začínajú už v piatok 15. júla, pričom ich trvanie je odhadované do 4. septembra.

AKÉ ZMENY SA CHYSTAJÚ?

Kolegovia z magistrátu podľa vlastných slov v oboch smeroch vybúrajú a odstránia živičnú vrstvu vozovky, ktorú v celej dĺžke úseku nahradia novým povrchom. Zároveň dôjde k výškovej úprave vývodov inžinierskych sietí, k výmene uličných vpustov, ktoré budú nahradené novými vpustami s pántovým uchytením a poškodenú existujúcu prídlažbu nahradia novou.

Opravám sa nevyhnú ani priľahlé chodníky či poškodené pole zastávky MHD v smere do Petržalky, ktoré nahradí nový betónový povrch. A dočkáme sa aj bezbariérového priechodu pre chodcov.

ČO TO ZNAMENÁ PRE ŠOFÉROV?

Rozsiahle práce so sebou prinášajú aj viaceré obmedzenia. Hoci prejazd motorových vozidiel bude možný počas celej dĺžky trvania opráv, priepustnosť dopravy bude výrazne znížená. Striedavé uzatvorenie jazdných pruhov zachová prejazd vždy v jednom z dvoch jazdných pruhov v smere jazdy.

Hoci dopravné obmedzenia nie sú nikdy príjemné, veríme, že to spoločne zvládneme a čoskoro budeme žať výsledky úspešnej práce. Vopred ĎAKUJEME našim kolegom z mesta za aktívny prístup a všetkým vám, milí priatelia, za vašu veľkú trpezlivosť.

#petrzalka

web od 2day